Поспішаю поділитися з вами рецептом приготування курячого люля-кебаба і домашніми коржами для нього. Відмінна ідея для готування вдома, і прекрасний аргумент, щоб відмовитися від походу в будь-яку мережу швидкого харчування. Інгредієнти доступні і технологія готування теж проста.

Кебаби в традиційному розумінні, це м’ясні ковбаски з фаршу, обсмажені на вугіллі як шашлик. Поставити мангал в будинку, буде важко, але вирішити цю проблему легко допоможе сковорода-гриль або електрична сітка. Свої ми будемо обсмажувати на звичайній сковороді в маслі. М’ясо підійде будь-яке, ми вибрали курятину, бо вона нам більше подобається і готуватися дуже швидко. Тут справа смаку.

Що стосується лаваша, то ці коржі ми будемо готувати по турецькому варіанту. Дешево і сердито, у багато разів солодше покупних. Можна приготувати заздалегідь побільше, і частина використовувати замість хліба, або як оболонку для рулетів з лаваша. Це на ваш розсуд, зберігати такі лаваші можна 2-3 дні в закритій упаковці, щоб не висохло.

Інгредієнти для приготування тіста:

  • Молоко — 1 стакан
  • Борошно — 2 склянки
  • Сіль — 1 чайна ложка

Інгредієнти для кебаба:

  • Куряча грудка — 500 грам;
  • Цибуля — 2 середні цибулини
  • Рослинне масло — 3 столові ложки
  • Спеції (сіль, чорний і червоний мелений перець, куркума)

1. Займемося підготовкою фаршу для люля-кебабу. Курячу грудку ріжемо на невеликі шматочки і кладемо в чашу блендера, додаємо пару столових ложок рослинного масла.

2. Відразу можна додати спецій за смаком, посолити і поперчити. У нас це чорний і червоний мелені перець, куркума. Ви можете підібрати приправи за смаком.

3. Пару цибулин очистіть від лушпиння, наріжте на шматки і пропустити через подрібнювач. Чим дрібніше, тим краще, оскільки при обжарке ковбаски не будуть розвалюватися. Додайте до курячого фаршу і перемішайте до однорідної маси. Накрийте посуд харчовою плівкою і приберіть в холодильник на нижню полицю.

4. Поки фарш охолоджується, спечемо лаваші в їх традиційному розумінні. У кожній країні їх готують по своєму, але зазвичай це тонкі коржі з прісного тіста. Нам знадобитися склянку теплого молока, розчинний в ньому чайну ложку солі, а потім додамо частинами дві склянки просіяного борошна.

5. Почнемо замішувати тісто. Коли борошно зв’яжеться з молоком, консистенція тіста повинна вийти липка.

6. Перенесемо тісто на присипану борошном робочу поверхню, працювати з ним стане набагато зручніше. Замішуємо його кілька хвилин, поки воно не перестане бути липким, але залишиться м’яким.

Цікаве:  Тушковане м'ясо з сирними галушками

7. Коли сформуєте колобок його треба розділити навпіл, скачати ковбаску, кожну поділимо на 8 рівних частин. Разом з цього об’єму тіста, повинно вийти 16 кульок для майбутніх лавашів. Щоб протяг не завадив вам, накрийте його рушником або серветкою.

8. Беремо пару шматочків і розкачуємо на коло діаметром близько 10 див. Один з гуртків змащуємо тонким шаром рослинного масла.

9. Тепер складаємо міні-млинці попарно. Поки розкачуємо інші шматочки, це парний лаваш можна буде прибрати під рушник.

10. Тепер складені парні лаваші, змащені по центру маслом, розгортаємо в більш тонкий млинець. Постарайтеся зробити як можна тонше, певна вправність у цій справі потрібна.

11. Розігріваємо сковороду без олії і відправляємо на нього розкачані лаваші. Готуємо до рум’яності з одного боку і потім перевертаємо. Така технологія приготування лавашів дуже зручна, продукти витрачаються економно, коржі виходять з мінімумом масла і дуже тонкими.

12. Коли обидві сторони запекутся до рум’яної скоринки, лаваші самі відокремляться один від одного. Внутрішню сторону також можна обсмажити за кілька секунд.

13. Готові лаваші прибрати в матеріал або під рушник. Там вони охолонуть, але при цьому не висохнуть. Можна прямо з рушником, покласти в целофановий пакет або хлібницю.

14. Лаваші у нас готові і тепер ми готові швидко приготувати люля-кебаб. Курячий фарш розділимо на порційні шматочки і потім сформуємо довгасті ковбаски. Для того, щоб зручніше було працювати з м’ясом, використовуйте воду, змочуйте в неї руки час від часу.

15. Розігрійте олію на сковороді і відправте кебаб на обжарку як звичайні котлети. Курячі кебаб готуються дуже швидко, перевертайте їх, щоб вони не пригоріли.

16. На тарілку викладаємо лаваші і зверху люля-кебаб. Поруч можна подати свіжий овочевий салат або різні соуси до м’яса.

Питання з подачею повністю на вашій фантазії. З прісних коржів можна приготувати що-то на кшталт шаурми або рулетів. По ідеї в них можна загорнути салат, зробивши рол. Будь фаст-фуд у порівнянні з цим домашнім рецептом сильно відстає. Так що обов’язково беріть його на замітку, витратьте трохи часу, але відмінний результат не змусить себе чекати.

Сподіваюся, що вам сподобалася стаття. Буду вдячний, якщо поділитеся нею в соціальних мережах.