Кабачки як гриби, з майонезом, по-корейськи, з помідорами, як шашлик – думаєте це набір слів? Як би не так. Все це оригінальні рецепти консервації. Ви будете приємно здивовані, скільки варіантів використання цих овочів. Результат – апетитне блюдо, яке ваші домочадці з’їдять з неймовірною швидкістю.

А пам’ятаєте ми раніше готували їх з фаршем в духовці і піцу з них з сиром і помідорами? Напевно вашим домочадцям сподобалися ситні і смачні страви за простими рецептами. Консервація з цим овочем не менш оригінальна. Чого тільки варті салат з овочів на зиму «Пальчики оближеш» і мариновані кабачки миттєвого поїдання. А тепер я пропоную вам ще кілька рецептів. З них виходять оригінальні, апетитні і красиві закрывашки.

Кабачки на зиму – смачний рецепт без стерилізації

Унікальність цього рецепту в тому, що кабачки за смаком виходять як огірочки. Мій чоловік дуже любить таку консервацію, і завжди просить, щоб я зробила побільше. Готується нескладно, а часничок додає легку пікантність.

Інгредієнти:

  • кабачки – 0,7 кг;
  • чорний перець горошком – 5 шт.;
  • кріп – 1 пучок;
  • запашний перець горошком – 5 шт.;
  • гвоздика – 3 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • оцет 70%-ний – 1 ч. л.;
  • вишневі листя – 2 шт.;
  • смородинові листя – 2 шт.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль – 1 ст. л.

Інгредієнти вказані з розрахунку на одну літрову банку.

Кроки приготування:

1. Кабачки миємо, обсушуємо, нарізаємо кружечками по 1-1,5 см завтовшки. З молодих овочів знімати шкірку не потрібно, а більш зрілі – краще очистити.

2. Банки моєму і стерилізуємо на водяній бані протягом 10 хвилин. Кришки кип’ятимо протягом 2-3 хвилин.

3. У підготовлені банки укладаємо вимитий і крупно нарізаний кріп.

4. Часник звільняємо від лушпиння, миємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл. Відправляємо в банку.

5. Туди ж викладаємо гвоздику, чорний і запашний перець горошком.

6. Складаємо кабачок так, щоб він був покладений щільно, а зверху кладемо трохи зелені.

7. Заливаємо банки окропом під горлечко і накриваємо кришкою для прогрівання кабачків.

8. Тим часом кип’ятимо в каструлі один літр води, потім розчиняємо в ньому сіль і цукор.

9. З прогрітих банок зливаємо гарячу воду, користуючись кришкою з дірочками.

10. В кабачки додаємо оцет і заливаємо розсолом під горлечко, закручуємо або закатуємо кришками.

Залишаємо до повного охолодження в перевернутому вигляді, додатково обгорнувши ковдрою.

Рецепт кабачків по-корейськи на зиму

Якщо ви любите пікантні і злегка гострі страви, то цей рецепт кабачків по-корейськи доведеться вам за смаком. У складі є морква, цибуля і перець. Виходить апетитний салат, який різноманітить ваш раціон в холодну пору року.

Інгредієнти:

  • кабачки – 1,5 кг;
  • морква – 250 г;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • болгарський перець – 3 шт.;
  • часник – 70 г;
  • петрушка – 0,5 пучка;
  • кріп – 0,5 пучка;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • суміш для корейської морква – 1 пачка (15 м);
  • рослинна нерафінована олія – 100 мл;
  • 9%-ний оцет -100 мл

Приготування:

1. Кабачки миємо, обсушуємо, обрізаємо кінчики. Молоді овочі не чистимо, а зі зрілих видаляємо шкірку. Овочі натираємо на тертці для моркви по-корейськи.

2. Моркву очищаємо від шкірки, миємо, обсушуємо, натираємо на тертці для моркви по-корейськи.

3. Перець звільняємо від насіння, видаляємо ущільнення від плодоніжки, миємо й обсушуємо. Потім овочі нарізаємо дрібною соломкою.

4. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, моєму, даємо обсохнути і нарізаємо півкільцями.

5. Часник звільняємо від лушпиння, миємо, обсушуємо і пропускаємо через прес або натираємо на дрібній тертці.

6. Зелень миємо, обсушуємо й нарізаємо середньо.

7. У глибоку миску відправляємо приправа для моркви по-корейськи, сіль, цукор, рослинне масло і оцет. Гарненько перемішуємо суміш, поки цукор і сіль не розчиняться.

8. Відправляємо в глибоку каструлю кабачки, моркву, цибулю, перець і зелень. Заливаємо підготовленим маринадом і ретельно перемішуємо руками до однорідного розподілу. Наркываем ємність кришкою і ставимо в прохолодне місце на 3 години.

9. Салат розкладаємо по чистим стерильним банках досить щільно, накриваємо стерильною кришкою і відправляємо в духовку стерилізуватися в духовку при температурі 180 градусів на 15 хвилин, якщо банки об’ємом 0,5 л., на 20 хвилин банки об’ємом 0,7 л., на 25 хвилин банки об’ємом 1 л. Закочувати потрібно після стерилізації.

10. Закатуємо салат кришками, банки перевертаємо і закутуємо ковдрою. Після охолодження можна відправляти на зберігання.

Цей дивовижний салат можна їсти і відразу після маринування. Він виглядає яскраво, а його пікантний смак і насичений. Можна сміливо подавати на святковий стіл – гості оцінять.

Заготівля кабачків на зиму гриби – пальчики оближеш

Пропоную приготувати вам кабачки як гриби. Це апетитна закуска, яку можна їсти відразу після приготування. А в зимовий час він додасть у ваш раціон яскравості.

Інгредієнти:

  • кабачки – 2 кг;
  • часник – 1 головка;
  • сіль – 50 р;
  • цукор – 125 г;
  • оцет столовий 9%-ний – 125 мл;
  • перець чорний мелений – 1 ст. л.;
  • петрушка – 1 пучок;
  • кріп -1 пучок.

Приготування:

1. Кабачки миємо, видаляємо кінчики. Нарізаємо їх навпіл уздовж, а потім ріжемо скибочками завтовшки 1-1,5 див

2. Часник звільняємо від лушпиння, моєму і пропускаємо через прес. Відправляємо в ємність з кабачками.

3. Туди ж додаємо сіль і цукор, оцет і масло. Добре перемішуємо масу до однорідності. Кабачки випустять сік.

4. Додаємо мелений чорний перець і ще раз перемішуємо масу.

5. Зелень миємо, обсушуємо і дуже дрібно нарізаємо, додаємо в миску і ще раз вимішуємо.

6. Залишаємо овочі маринуватися на годину, перемішуючи кожні 15 хвилин.

7. В цей час стерилізуємо банки в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 2-3 хвилин, встановлюючи їх на тарілку з водою. Кришки кип’ятимо протягом пари хвилин.

8. Розкладаємо салатик по банкам, щільно утрамбовувавши руками, а зверху заливаємо маринадом.

9. Відправляємо банки в каструлю з водою, занурюючи по плічка. На дні попередньо укладаємо рушник. Зверху прикриємо кришками. Каструлю ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Як тільки з’являться бульбашки в баночках стерилізуємо протягом 15 хвилин.

Після цього закочує банки кришками, перевертаємо, залишаємо на 10-12 годин «відпочивати» в теплі.

Кабачки – це такі овочі, які відразу вбирають в себе запахи і смаки тих інгредієнтів, які готуються разом з ними. Завдяки тому, що вони мають нейтральний смак і ніжну, пухку консистенцію, вони є прекрасним об’єктом для кулінарних експериментів. Ці схожі за смаком на гриби, спробуйте обов’язково!

Дуже смачний рецепт кабачків з томатною пастою без стерилізації

Томатна паста робить будь-яку страву більш апетитним і ефектним зовні. Це блюдо можна використовувати і як закуску, і як самостійний салатик. Виходить ульотна закуска!

Нам знадобляться такі продукти:

  • кабачки – 2,5 кг;
  • томатна паста – 4 ст. л;
  • вода – 450 мл;
  • цукор – 180 г;
  • сіль – 2 ст. л.;
  • оцет 9%-ний – 60 мл;
  • рослинна олія – 200 мл;
  • часник – 1 головка.

Приготування:

1. У каструлю для варіння додаємо воду, рослинне масло, цукор, сіль, томатну пасту. Перемішуємо віночком до однорідності.

2. Кабачки миємо, видаляємо кінчики і нарізаємо четвертинками. Молоді овочі готувати не потрібно, а у зрілих овочів потрібно позбутися від шкірки і твердих насіння.

3. Часник звільняємо від лушпиння, моєму і пропускаємо через прес або натираємо на середній тертці.

4. Відправляємо кабачки і часник до томатної пасти, гарненько перемішуємо, накриваємо кришкою і ставимо на плиту.

5. Доводимо овочі до кипіння, зменшуємо вогонь і продовжуємо гасіння протягом 30 хвилин. Потім додаємо оцет і варимо ще 5 хвилин.

6. Гарячий салат розкладаємо по чистим банкам, закатуємо кришками і перевертаємо. Закутуємо ковдру і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.

Головне достоїнство – простота приготування. Не потрібні попередні приготування і стерилізація. Салатик буде гармоніювати з будь-якими крупами та м’ясними стравами.

Цікаве:  Асорті з огірків і помідорів — найсмачніші рецепти на зиму

Як закрити кабачки з майонезом на зиму без оцту

Деякі люди впевнені, що закрити консервацію без майонезу не вийде. Це помилкова думка, і я доведу це. У цьому рецепти я не використовую оцет, а використовую майонез. Виходить дивно збалансований і гармонійний смак.

Необхідні продукти:

  • кабачки в чистому вигляді – 3 кг;
  • майонез 67%-ний – 250 г;
  • морква – 0,5 кг;
  • ріпчаста цибуля – 0,5 кг;
  • рослинна рафінована олія – 200 мл;
  • оцет 9%-ний – 200 мл;
  • цукор – 5 ст. л.;
  • сіль без гірки – 3 ст. л.;
  • чорний мелений перець – 1 ч. л. з гіркою;
  • мелений коріандр – 1 ст. л.

За бажанням можна замінити магазинний майонез домашнім, роблячи його з курячих яєць та олії з сіллю. Результат буде чудовий.

Приготування:

1. Кабачки миємо, обрізаємо кінцівки і нарізаємо кубиками або брусочками.

2. Моркву очищаємо від шкірки, миємо й натираємо на крупній тертці.

3. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, миємо, заливаємо холодною водою на 10-15 хвилин, щоб позбутися від неприємного запаху. Потім овоч нарізаємо кубиками.

4. Змішуємо овочі в загальній мисці і перемішуємо.

5. Додаємо цукор, сіль, спеції і добре перемішуємо для рівномірного розподілу і розчинення сипучих інгредієнтів. Залишаємо на 5 хвилин для настоювання.

6. Додаємо оцет, майонез і рослинне масло. Ще раз перемішуємо до однорідності.

7. Розкладаємо щільно салат з попередньо простерилизованным (наприклад, в мікрохвильовці на тарілці з водою на максимальній потужності протягом 2-3 хвилин) банкам, накриваємо кришками.

8. Банки ставить в каструлю, дно якої вкрите тканиною. Заливаємо холодну воду до плічок.

9. Відправляємо ємність на плиту, накриваємо кришкою і стерилізуємо протягом 15-20 хвилин після закипання.

10. Закочує банки кришками. Залишаємо до повного охолодження, попередньо обернувши і закутавши в ковдру.

До речі, можна попередньо цибулю і моркву обсмажити на сковороді в олії (200 мл). Але якщо ви будете обсмажити, то краще збільшити кількість кабачків на 200 гр. Вийде більш ароматно і смачно.

Ікра з кабачків на зиму – смачний рецепт

Кабачкова ікра – цікаве блюдо, яке можна їсти в самостійному вигляді, як намазування на хліб і оригінального салату. А головне, що готується консервація гранично просто, довго зберігається, не втрачаючи своїх смакових і поживних якостей.

Не обійтися без таких продуктів:

  • кабачки – 3 кг;
  • морква – 2 шт. (завжди беру великі);
  • часник – кілька зубчиків (я поклала цілу головку);
  • цибуля – 500 г;
  • рослинна нерафінована олія – 150 мл;
  • томатна паста – 200 г;
  • червоний мелений перець – 1 ч. ложка;
  • лимонна кислота – 0,5 ч. ложки;
  • сіль кам’яна (кухонна) – 2,5 ст. ложки (50 гр.);
  • цукор – 1,5 ст. ложки (30 гр.).

Кроки готування:

1. Кабачки та моркву очищаємо від шкірки, видаляємо кінчики, миємо. Потім овочі подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.

2. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, моєму і дрібно нарізаємо. Потім овоч обсмажуємо в мультиварці на режимі «Смаження» чи на звичайній сковороді в рослинному маслі.

3. Відправляємо до цибулі кабачки і моркву. Міняємо режим в мультиварці на «Гасіння» і ставимо 2 години часу. Або тушкуємо в каструлі на плиті.

4. Через 1 годину додаємо перець, цукор, сіль, масло і ретельно перемішуємо.

5. Ще через півгодини всипаємо попередньо очищений від лушпиння, вимитий і подрібнений часник, а також томатну пасту.

6. Через 15 хвилин додаємо лимонну кислоту.

7. Після закінчення 15 хвилин розкладаємо готовий салатик з чистим баночках і закатуємо кришками. Ікра готова.

До речі, якщо ви готуєте в мультиварці, то перемішувати нічого не потрібно. Сучасні технології забезпечують рівномірний розподіл всіх складових.

Кабачки на зиму як шашлик – дуже смачні

Це один з моїх улюблених рецептів. Коли я вперше його знайшла, не повірила назвою, але чоловік сказав: «Спробуй, приготуй!». І вийшло просто чудово. Цей салат неймовірно смачний і ароматний. Він не може не сподобатися.

Інгредієнти:

  • кабачки – 2 кг;
  • цибуля – 2-3 шт.;
  • часник – 1 головка;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • приправа для шашлику – 1 пачка (30 г);
  • оцет – 50 мл;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • чорний мелений перець – 1 ч. л.;
  • соняшникова рафінована олія – 50 мл

Приготування:

1. Кабачки миємо, видаляємо кінчики. Овочі нарізаємо не товстими кружечками і відправляємо в каструлю.

2. Туди ж додаємо рослинне масло і добре перемішуємо.

3. На суху сковороду викладаємо кружечки кабачків і обсмажуємо з усіх боків до рум’яної скоринки.

4. Цибулю і часник звільняємо від лушпиння, миємо й нарізаємо, відповідно півкільцями і маленькими шматочками. Викладаємо до кабачків.

5. Додаємо спеції, цукор, сіль, приправу і оцет. Гарненько перемішуємо до однорідності, злегка приминаючи цибулька.

6. Зверху кладемо тарілку, а на неї – прес вагою не менше 5 кг. Залишаємо на 7 годин для маринування.

7. Розкладаємо салат з попередньо простерилизованным (на водяній бані протягом 15 хвилин) банкам салат, заливаємо соком, що виділився і зверху прикривають кришками.

8. Відправляємо банки в каструлю з водою, застелене бавовняною тканиною. Встановлюємо на вогонь і кип’ятимо протягом 15 хвилин після закипання.

Після цього салат закатуємо кришками, даємо повністю охолонути і відправляємо на зберігання в зручне місце.

Кабачки з часником на зиму

За цим рецептом я готую кожен рік. Рецепт досить простий, але страва виходить смачним і в міру пікантним. Такий салатик підходить до будь-якої страви, покращуючи його смакові якості.

Інгредієнти:

  • рослинне масло – 300 г;
  • кабачки – 3 кг;
  • часник – 2 головки;
  • оцет 9%-ний – 1 ст. л. в кожну банку;
  • сіль – за смаком;

Приготування:

1. Відправляємо каструлю з олією на вогонь і підігріваємо, а потім охолоджуємо.

2. Кабачки миємо, видаляємо кінчики. Овочі нарізаємо кружечками по 0,5 см завтовшки.

3. Солимо кабачки і перемішуємо. Залишаємо на 15-20 хвилин.

4. Обсмажуємо кабачки до золотистого кольору на сковороді або у фритюрі (при 190 градусах протягом 5 хвилин).

5. Часник чистимо та миємо. Нарізаємо його дрібними кубиками з допомогою гострого ножа.

6. Банки моєму і наливаємо в них по 50-100 г раніше прогрітого і охолодженого масла. Туди ж накладаємо кабачки, чергуючи з часник.

7. У кожну банку додаємо по 1 ст. л. оцту і рослинне масло (яке раніше підігрівали) так, щоб воно покрило кабачки.

7. Банки стерилізуємо в каструлю з водою і на тканини протягом 15 хвилин.

Після цього банки і закатуємо чекаємо зиму, щоб насолодитися смачним салатом.

Салат з кабачків з помідорами на зиму

Кабачки і помідори – відмінна комбінація, і я можу вам довести. Вам потрібно ознайомитися з цим рецептом і переконатися в цьому. А краще відразу приготуйте за цим алгоритмом смачний салатик.

Інгредієнти:

  • кабачки – 1,2 кг (вихід 4 банки по 0,5 л);
  • помідори – 1 кг (можна використовувати 800 мл соку);
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • перець солодкий – 1-2 шт.;
  • часник – 5 зубчиків;
  • перець гострий – за смаком;
  • масло рослинне — 70-80 мл;
  • цукор – 90 г (4 ст. л.);
  • сіль – 1 ст. л. ( без гірки);
  • оцет 9%-ний – 50 мл

Приготування:

1. Кабачки миємо, видаляємо кінчики. Овочі розрізаємо на три частини, а потім кожну – ще на 6 часточок.

2. Моркву очищаємо від шкірки, миємо й натираємо на крупній тертці. Цибуля звільняємо від лушпиння, вимиваємо і дрібно нарізаємо.

3. Відправляємо на сковороду цибулю з підігрітим рослинним маслом, смажимо до напівпрозорості, а потім викладаємо моркву. Продовжуємо смажити протягом 4 хвилин.

4. Помідори і перець миємо, видаляємо шкірку і перекручуємо овочі на м’ясорубці. Відправляємо в миску.

5. Туди ж викладаємо цибулю і моркву, додаємо сіль і цукор, подрібнений часник (без пари зубчиків), рослинна олія. Все добре перемішуємо і відправляємо томатну масу на вогонь.

6. Після закипання маси ставимо мінімальний вогонь і кип’ятимо під закритою кришкою 10-12 хвилин.

7. Потім в масу відправляємо кабачки, перемішуємо і варимо під кришкою 25-30 хвилин, періодично перемішуючи.

8. За 2-3 хвилини до готовності додаємо в масу оцет і часник.

9. Готовий салат розкладаємо по стерилізованим банкам і закатуємо простерилизованными кришками.

Смак цього салату додає маринад. Навіть не зрозуміло, що смачніше, кабачки або маринад. Приготуйте, не пошкодуєте!

Відео про те, як приготувати кабачки як огірки на зиму

Можливо, вам зручніше сприймати інформацію у вигляді відео. Тоді цей рецепт саме для вас. Оригінальний алгоритм дозволить приготувати кабачки, як огірки. Складнощів у готуванні немає, а наочна інструкція ще більше спростить. Відразу запишіть рецепт, напевно гості будуть просити його неодноразово.

Згодні, що запропоновані варіанти заслуговують уваги? Більшість з них звучить нестандартно, але запевняю вас, результат перевершить всі ваші очікування. Пора приступати до готування. А ще діліться своїми рецептами з друзями, мені буде приємно.