Сьогодні ми будемо готувати шарлотку з яблуками. Цей десерт, досить популярний не тільки в нашій країні, але і за її межами. І ця популярність цілком заслужена. Шарлотка готується дуже просто, впорається навіть новачок. До того ж, приготування пирога не займе багато часу і не вимагає дорогих продуктів.

Класичну шарлотку готують з бісквітного тіста і яблук. Але, в даний час, існує безліч інших рецептів приготування цього чудового десерту. Багато випікають шарлотку з вишнями, абрикосами, сливами і т. д. Але, традиційно, для приготування цього пирога, все ж, використовуються яблука. Нижче ми докладно розглянемо найпопулярніші рецепти приготування класичної шарлотки.

Класична шарлотка з яблуками – самий простий рецепт

Список необхідних інгредієнтів:

  • Яйця курячі – 3 шт. (якщо великі) – 4 шт. (якщо дрібні);
  • Борошно пшеничне – 1 склянка;
  • Цукор – 0,5 склянки;
  • Яблука – 3-4 шт;
  • Розпушувач – 1,5 ч. л;
  • Цукрова пудра – 2-3 ст. л;
  • Ванілін, кориця – за бажанням.

Як приготувати класичну шарлотку з яблуками:

1. Курячі яйця з’єднайте з цукром і збиваємо міксером 4-5 хвилин.

2. Борошно з’єднайте з розпушувачем і просіваємо. Потім, невеликими порціями додаємо борошно до яєць і збиваємо на самій низькій швидкості до однорідного стану. При бажанні, можна додати ванілін або корицю.

3. Дно форми застеляємо пекарським папером і змащуємо дно і боки вершковим маслом. Яблука добре миємо, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими скибочками.

4. Заливаємо нарізані яблука тестом і акуратно перемішуємо. Тісто має рівномірно розподілитися між шматочками яблук.

5. Лопаткою акуратно розрівнюємо поверхню майбутнього пирога.

6. Випікаємо шарлотку при 180 º близько 50 хвилин. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою (на ній не повинно залишитися сирого тіста). Виймаємо готовий пиріг з духовки, даємо охолонути і посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Якщо верх пирога вже зарум’яниться, а на зубочистці ще залишається сире тісто, слід накрити пиріг фольгою і випікати ще близько 10-15 хвилин

Пишна шарлотка з яблуками – класичний рецепт

Список необхідних інгредієнтів:

  • Борошно пшеничне – 1 склянка;
  • Яйця курячі – 5 штук;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Яблука – 4-5 шт;
  • Розпушувач – 1,5 ч. л;
  • Вершкове масло – 40 гр (для змазування форми).

Як приготувати пишну шарлотку з яблуками:

1. У глибоку миску вбиваємо яйця і додаємо цукор. Збиваємо з допомогою міксера близько 5-7 хвилин.

2. Борошно з’єднайте з розпушувачем і просіваємо в миску до збитим яйцям. Добре перемішуємо міксером до однорідності.

3. Яблука промиваємо, знімаємо шкірку і видаляємо серцевину. Потім, нарізаємо невеликими шматочками і додаємо в тісто, добре перемішуємо.

4. Форму застеляємо пергаментним папером і змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто і ставимо в розігріту до 180 ° духовку на 50 хвилин.

5. Готову шарлотку охолодити при кімнатній температурі і посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!

За бажанням, в тісто можна додати ванілін, корицю або цедру лимона

Шарлотка з яблуками на сметані

Список необхідних інгредієнтів:

  • Борошно пшеничне – 1 склянка;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Сметана 20% – 1 склянка;
  • Яйця курячі – 2 шт;
  • Розпушувач – 1 пакетик;
  • Яблука – 4-5 шт;
  • Масло вершкове для змащування форми.
Цікаве:  Рулет з лаваша і 5 смачних варіантів начинок

Як приготувати шарлотку з яблуками на сметані:

1. Вбиваємо яйця в глибоку миску і додаємо цукор. Збиваємо міксером близько 5 хвилин. Потім додаємо сметану і збиваємо ще 3-4 хвилини.

2. Борошно з’єднайте з розпушувачем і просіваємо в миску до яєчно-сметанною масою. Добре перемішуємо міксером до однорідності.

3. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину. Нарізаємо шматочками довільної форми. викладаємо в тісто і добре перемішуємо.

4. Форму застеляємо пергаментом, змащуємо вершковим маслом і вливаємо тісто. Випікаємо при 180 º 40-50 хвилин.

5. Даємо шарлотці охолонути при кімнатній температурі і, за бажанням, посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Розпушувач можна замінити 1 ч. л. соди. Попередньо її необхідно погасити 1 ч. л. 9% столового оцту

Шарлотка з яблуками на кефірі

Список необхідних інгредієнтів:

  • Кефір – 250 мл;
  • Яйця курячі – 2 шт;
  • Цукор – 200 гр;
  • Вершкове масло – 50 гр;
  • Борошно пшеничне – 320 гр;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Сода – 0.5 ч. л;
  • Яблука – 3 шт.

Як приготувати шарлотку з яблуками на кефірі:

1. Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо до кімнатної температури.

2. Вбиваємо яйця в миску, додаємо цукор і ванілін. Збиваємо близько 5 хвилин.

3. Додаємо соду В кефір і залишаємо на 3-4 хвилини, кефір повинен почати пінитися.

4. Кефір вливаємо до збитим яйця і додаємо остигле розтоплене масло. Все добре перемішуємо.

5. Поступово додаємо просіяне борошно і перемішуємо до однорідності.

6. Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину. Нарізаємо невеликими шматочками, додаємо в тісто і добре перемішуємо.

7. Вливаємо тісто в змащену маслом форму і випікаємо при 180 º 40-50 хвилин. Остиглий пиріг, за бажанням, посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Щоб пиріг було легше дістати з форми, її потрібно змастити маслом, а потім трохи присипати борошном

Шарлотка з яблуками і сиром

Список необхідних інгредієнтів:

  • Яйця курячі – 4 шт;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Масло вершкове – 100 гр;
  • Сир – 300 гр;
  • Борошно пшеничне – 2 склянки;
  • Розпушувач – 1 пакетик;
  • Яблука – 3 шт;
  • Цукрова пудра – за бажанням.

Як приготувати шарлотку з яблуками і сиром:

1. Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо до кімнатної температури.

2. Сир перетираємо через сито або перебиваємо блендером.

3. У глибоку миску вбиваємо курячі яйця, додаємо цукор і збиваємо близько 5-7 хвилин, практично до білого кольору.

4. Додаємо до збитим яйця, сир і вершкове масло. Перемішуємо до однорідності.

5. Борошно з’єднайте з розпушувачем і просіваємо в миску. Добре перемішуємо до отримання однорідної маси без грудочок.

6. Яблука промиваємо, зрізаємо шкірку і прибираємо серцевину. Нарізаємо яблука невеликими шматочками, додаємо в тісто і добре перемішуємо.

7. Форму змащуємо вершковим маслом і вливаємо тісто. Випікаємо при 180 º 40-50 хвилин. Остиглу шарлотку, за бажанням, посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Яблука можна замінити персиками, абрикосами, сливою або вишнею

Шарлотка з яблуками в мультиварці відео-рецепт

Нижче буде представлений ще один варіант приготування цього чудового десерту, різниця лише в тому, що він буде випікатися в мультиварці. Обов’язково рекомендуємо подивитися.

Сподіваюся, Ви знайшли для себе підходящий рецепт і порадуєте своїх близьких смачною і ніжною шарлотка з яблуками! Приємного апетиту!