Як ви ставитеся до італійської кухні? Її насичений, глибокий смак навряд чи когось залишить байдужим. Тому пропоную влаштувати своїм домашнім свято живота. А допоможе в цьому піца з ковбасою та сиром, з помідорами і ще деякими смачними добавками.

Тісто для піци можна зробити самостійно або придбати вже готове. Підходять для цієї випічки будь-які варіанти: листкове, дріжджове або прісне. До речі, існують навіть ледачі версії такої страви. Втім, ви собі можете спростити життя, якщо в якості коржі візьмете лаваш або нарізний батон.

Кілька слів про ковбасу. Для нашої універсальної випічки підійдуть як копчені, так і варені продукти. Деяким більше по душі шинка і м’ясна нарізка. Помідори і сир теж обов’язкові продукти для цієї страви. В іншому ж, кожен може покладатися на свій смак і фантазію.

Можна робити піцу з грибами, солоними огірками, болгарським перцем та іншими продуктами. Тільки важливо не забувати, що від складу страви прямо залежить його енергетична цінність. Наприклад, калорійність на 100 гр. піца на прісному тісті в класичному виконанні становить 242,6 кКал. А замініть основу листковим тестом і додати до начинки гриби і оливки, як тут же зросте і поживність страви.

Утім, кожен варіант має право на життя. Тому я підготувала для вас п’ять простих, але дуже смачних рецептів піци. Ну що ж, приступимо!

Рецепт піци з ковбасою, сиром і помідорами, приготовленої в духовці

Існує два способи приготування цієї страви. Перший передбачає окреме випікання основи до напівготовності. Після чого викладають начинку на корж і запікають всі разом. Згідно з другим варіантом, інгредієнти поміщають на сире тісто і все це готують в духовці. На мій погляд, останній метод краще, так як страва виходить смачніше. Тому він в рецепті і описаний.

Що вам знадобиться:

  • Сир твердих сортів – 300 г;
  • Томати – 3 плоду;
  • Ковбаса копчена – 200 г;
  • Вода – літр;
  • Цукор – 2 повні столові ложки;
  • Сіль – трохи;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Рослинне масло — небагато;
  • Пресовані дріжджі – 42 г;
  • Борошно – 3,5-4 склянки;
  • Майонез – 50-70 мл;
  • Кетчуп – 70-80 мл

Покроковий рецепт:

1. Злегка раскрошенные дріжджі заливаємо двома склянками теплої води. Додаємо туди цукор і розм’якшене масло. Компоненти перемішуємо до повного розчинення. І поступово всипаємо борошно.

Її перед використанням обов’язково потрібно просіяти! При просіюванні частинки насичуються киснем, чому тісто краще піднімається, а випічка стає ніжною і повітряної.

2. Гарненько вимішуємо цю масу руками. Легше це робити на присипаному борошном столі, але можна і в мисці. У результаті тісто має стати еластичним, щільним і не прилипати до рук. Скачайте «колобок» і злегка намажте олією: це попередить його пересихання. Посуд накриваємо кухонним рушником і відставляємо в сторону.

3. Наливаємо воду, що залишилася в каструлю і доводимо її до закипання. Потім занурюємо сюди помідори на 1-2 хвилини. Виймаємо плоди і акуратно знімаємо з них шкірку.

4. Змащуємо деко олією. Беремо третину або половину тіста і розподіляємо на поверхні форми для випічки. Надайте основі гарний вигляд. Наприклад, це може бути коло або квадрат.

Цього набору продуктів вистачає на 2-3 невеликих піци. Можна зробити їх різної форми.

5. Нарізаємо прямокутними шматочками ковбасу. Шаткуємо півкільцями помідори, а сир на крупній тертці.

6. У тесті на деку по краю робимо бортик. І змащуємо центральну частину основу кетчупом. Після цього робимо майонезну сіточку.

7. Рівномірно викладаємо шматочки ковбаси. Наступним шаром будуть колечка томатів. Далі розподіляємо сир.

8. Занурюємо деко в прогріту до 220 градусів духовку на 15-20 хвилин. До того часу бортик має рівномірно підрум’янитися. Акуратно лопаткою перекладаємо піцу на плоску тарілку з відповідним діаметром. Однак не поспішайте відразу ж її різати. Дайте їй трохи охолонути: хвилин 10 почекайте. А вже потім ділите на частини і пробуйте.

Грибна піца з ковбасою, сиром і помідорами — покроковий рецепт

Це блюдо стане справжньою паличкою-виручалочкою. Готується воно дуже швидко і легко. А головне – із запропонованого переліку продуктів вийде хороший вихід. Таким пирогом можна нагодувати навіть велику родину.

На замітку: якщо після застілля залишилося багато сирної або ковбасної нарізки, заморозьте її. Складіть шматочки в пакет і відправте в морозильну камеру. А як надумаєте робити піцу, діставайте продукти і використовуйте їх в якості начинки.

І ще пару слів про соусі. Щоб надати страві пряні нотки, додайте в томатно-майонезну суміш трохи сушеного базиліка, хмелі-сунелі або орегано.

Інгредієнти, якими доведеться запастися для нашого страви:

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки;
  • Молоко – 250 мл;
  • Цукор – 1 ст. ложка;
  • Сіль – за смаком;
  • Масло рослинне – 2-3 ст. ложки;
  • Сухі дріжджі – 6 г (це приблизно півпачки);
  • Печериці – 5-6 грибів;
  • Помідори – 3 середніх плода;
  • Ковбаса докторська – 400 г;
  • Копчена ковбаса – 150-170 г;
  • Твердий сир – 200 г;
  • Майонез – 70-80 мл;
  • Кетчуп – 3 ст. ложки;
  • Зелень – на вибір.
Цікаве:  Варення з малини на зиму: 6 простих рецептів

Як готувати піцу з грибами

1. Першим ділом займемося тестом. Для цього з’єднуємо дріжджі з теплим молоком. Ще додаємо сюди цукор і щіпку солі. Все це добре перемішуємо. І відставляємо в бік хвилин на 5-7.

2. Наступний крок – з’єднуємо дріжджову суміш з просіяного борошном (спочатку всипайте тільки половину). Ретельно все перемішуємо ложкою. Далі вводимо частину і вимішуємо все чистою рукою.

3. Вливаємо сюди пару ложок рослинного масла і продовжуємо місити. В результаті повинен вийти щільний по консистенції колобок. Далі накриваємо миску кухонним рушником і ставимо в тепле місце.

Тільки не забувайте про тесті, його час від часу потрібно обминати. Інакше втече і не доженете.

4. Гриби промиваємо і подрібнюємо їх пластинами. Копчену ковбасу ріжемо кружечками, а докторську – соломкою. Томати шаткуємо тонкими кружечками. Сир на тертці.

5. Тісто вже підійшло, стало пишним. Трохи присипаємо стіл борошном, перекладаємо на нього тісто і розкочуємо качалкою.

Форма може бути будь-який: овал, прямокутник, коло або квадрат. Це залежить від того, який у вас деко.

6. На дно форми для випічки постеліть пергаментний папір. Злегка обмазати її соняшниковою олією не завадить. На неї кладемо корж і вирівнюємо краю.

7. Змішуємо кетчуп з майонезом. І покриваємо цією емульсією тісто. Намагайтеся розподілити соус рівномірно: просвітів не повинно бути.

8. Викладаємо начинку. Спочатку варену ковбасу, потім – копчену. Наступний ряд – помідори. Потім пластинки грибів. І засипаємо все це сиром.

9. Відправляємо деко з піцою в духовку, прогріту до 180 градусів, на 20 хвилин. Потім дістаємо смакоту з печі і даємо трохи охолонути. Посипаємо зверху подрібненою зеленню і подаємо на стіл. Такого величезного, ароматного пирога будуть раді всі гості!

Швидка піца з ковбасою і сиром на заливному тесті (відео-рецепт)

Ви коли-небудь готували пироги на заливному тесті? Якщо ні, все поправимо. Тим більше що цей рецепт присвячений саме такого варіанту приготування. А ось і сама відео-інструкція. Дивіться та надихайтеся на кулінарні подвиги!

Перевага цього варіанту в тому, що не потрібно довго вимішувати тісто. А потім ще чекати, коли воно підійде. Замісили, вилили на деко. Зверху виклали начинку і вперед випікати.

Домашня піца з ковбасою, сиром і помідорами на листковому тісті

Ця випічка відрізняється ніжною і розсипчастою структурою. Готується вона дуже просто. Можна зробити одну велику або кілька маленьких порцій. Я пропоную вам зупинитися на останньому варіанті. У нього є свої переваги, наприклад, таку піцу можна взяти з собою на роботу в якості перекусу, на пікнік. Нічого не потрібно різати: страва спочатку сформовано акуратними шматочками.

Є безліч секретів, які дозволяють приготувати вдома ароматну піцу.

Один з них – злегка підрум’яньте ковбасні скибочки на вершковому маслі. І викладіть їх на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

А потім тільки помістіть шматочки на основу і трохи присыпьтете їх паприкою і подрібненим мускатним горіхом. Повірте, вийде неймовірно смачно.

Ось повний список інгредієнтів, які вам знадобляться:

  • Листкове тісто – 500 г;
  • Копчені міні-ковбаски – 10 штук;
  • Томати – 3 плоду;
  • 1 болгарський перець;
  • Російський або інший твердий сир – 100 г;
  • Кетчуп – 3-4 столові ложки.

Особливості приготування:

1. Якщо ви використовуєте покупне тісто, його потрібно дістати з упаковки. І дати можливість розморозитися при кімнатній температурі. Втім, при бажанні основу для піци можна приготувати своїми руками. Як зробити листкове тісто, я описувала в одній з попередніх статей.

2. Тим часом готуємо начинку. Ковбасу шаткуємо кружечками, так само і помідори. Очищений від насіння болгарський перчик нарізаємо тонюсенькими пластинками. Натираємо сир.

3. Включаємо духовку на 200 градусів. Тісто розгортаємо в пласт товщиною 2-3 мм і розрізаємо на квадрати.

Щоб листкова основа в процесі випікання не здувалася, обов’язково зробіть у ній кілька нарубав вилочкою.

4. На деко можна постелити пергамент і змастити його олією. Зверху распеределяем квадратики тіста. На кожен шматочок наносимо шар кетчупу.

Не забувайте по краях залишати невеликі бортики.

5. Викладаємо помідори, перець і ковбасу. Притрушиваем всі ці компоненти сиром.

6. Відправляємо лист з заготовками в прогріту піч. І випікаємо міні-піци приблизно 10-15 хвилин. Втім, час термічної обробки безпосередньо залежить від можливостей вашої духовки. Тому не прив’язуйтесь до цифр, а орієнтуйтеся на ознаки готовності.

7. Як тільки бортики пирогів зарум’янилися, тут же діставайте їх і перекладайте на блюдо або на рознос. І подаємо ласощі з пилу-жару до столу. Нехай кожен сам вирішує чи потрібно йому до піци соусів, зелені, або інших добавок.

Відео про те, як швидко приготувати піцу в домашніх умовах

Якщо часу на скульптури немає, не біда. Не залишати ж своїх домашніх без ласощів.

Досить просто спекти піцу за нижчою запропонованим рецептом. Випікається ця смакота всього за 7-10 хвилин. А ось і відео, як правильно зробити це ласощі.

Спробуйте зробити піцу по одному з описаних у статті рецептів, і результат вас неодмінно вразить.