Заготівля вишневого желе на зиму з агар-агаром

Ось і підійшов рецепт з агар-агаром замість желатину. Варення виходить не дуже густим. Якщо взяти сироп ложкою, то він якийсь час буде тримати форму, а потім стече в тарілку.

Для більшої густоти можна трохи збільшити кількість загусника або замість агару використовувати пектин (Желфикс).

Візьмемо:

  • 1200 г вишні без кісточок,
  • 900 г цукру, (700 г, якщо ягода солодка),
  • 10 г агар-агару,
  • 50 мл води.

Крок 1. Вишню промиваємо і перебираємо. При бажанні, заливаємо водою і залишаємо хвилин на 15-20. Потім зливаємо воду з усіма спливли черв’ячками, листочками і пошкодженими ягодами. З решти плодів виймаємо кісточки. Зважуємо вага отриманої м’якоті.

Крок 2. Агар-агар розводимо водою і залишаємо набрякнути. Час витримки може відрізнятися в залежності від фірми-виробника. Тому читайте інструкцію на упаковці.

Крок 3. М’якоть з соком пересипаємо цукром, перемішуємо і ставимо на плиту. При регулярному перемішуванні доводимо до кипіння і варимо 5-7 хвилин.

Цікаве:  Салат – рецепт з курячими сердечками та овочами

Перемішувати масу потрібно для того, щоб цукор не пристав і не пригорів до дна. Так і так він швидше розчиниться.

Крок 4. Потім, не перестаючи перемішувати, тонкою цівкою вливаємо агар, проваримо заготівлю ще 3-5 хвилин.

Розливаємо в стерильні ємності до самого верху. Укупориваем стерильними кришками і перевіряємо герметичність закупорки.

Відправляємо консервацію «під шубу» і забуваємо про неї на добу. Потім спускаємо на зберігання.

Смак вишні можна посилити і урізноманітнити. Для цього використовуються такі прянощі:

  • бутони гвоздики,
  • горошини запашного перцю,
  • ванільний цукор,
  • палички кориці,
  • зірочки бадьяна.

Якщо я щось пропустила, пишіть в коментарях, додам.

Вибирайте будь-який варіант за смаком та уподобаннями. У перетерту ягоду можна ввести перетерту смородину або яблучне повидло. Тоді ефект желювання буде виявлений ще краще за рахунок природного пектину в цих культурах.

Дякую вам за увагу! З задоволенням продовжу ділитися з вами збірками рецептів. Тому додавайте сайт в закладки.