Здрастуйте, шановні читачі! Я, як і багато господинь, віддаю перевагу готувати м’ясо у вигляді фаршу. Зручно, швидко і завжди смачно. Сьогодні я пропоную не зовсім звичайна страва. Це буде м’ясний рулет з фаршу з яйцем всередині.

Цю оригінальну закуску я сама нещодавно стала готувати. Однак тепер без неї не обходиться жоден святковий стіл. Все тому, що робиться страву зовсім нескладно, але смакота незвичайна. Пропоную вам на вибір 4 рецепту і один відео-ролик, присвячений сьогоднішній темі.

Якщо ви ще не готували таку страву, настійно рекомендую виправити це упущення.

Рулет з фаршу з начинкою з варених яєць і сиру

Для цього частування потрібні зовсім прості продукти. Багато хто з них, можливо, вже є на вашій кухні. А якщо чогось не вистачає, можна без праці придбати в будь-якому супермаркеті.

Фарш я взяла змішаний з яловичини і свинини, а ви можете взяти інший. Наприклад, низькокалорійний з курячої грудки.

Нам знадобиться:

  • Фарш – 800 гр.
  • Яйця – 3 шт. +1 сире (для змащування)
  • Хліб для тостів – 3-4 скибочки
  • Сіль, мелений перець — на смак
  • Кріп — за смаком
  • Сир твердий – 150 гр.

Приготування:

1. Спочатку я зрізала з хліба все скоринки і покришила м’якуш в миску. Залила теплою водою. Коли він добряче змок, віджимають і викладаю в чашу блендера. Перебиваю до однорідного стану.

Фарш потрібно готувати безпосередньо перед приготуванням рулету, або брати заморожений, але його повністю розморозити.

2. У мисці вимішую фарш і хлібну кашку. Відразу підсипаю сіль і перець.

3. Три яйця відварюю в солоній воді і остуджую. Нарізаю їх дрібними кубиками.

Щоб яйця зварилися круто, варити їх потрібно 10 хвилин після закипання.

4. Сир натираю великою теркою, перекладаю до яєць.

5. Кріп промила, обсушити, дрібно накришила і висипала в начинку. Перемішую. Можна спробувати на смак і, при необхідності, підсолити.

6. На цьому етапі вже можна включити нагріватися духовку до 180 градусів. Розстилають на столі харчову плівку. Вона допоможе сформувати рулет. Перекладаю сюди масу з фаршу з хлібом. Розрівнюю, надаючи форму рівного прямокутника.

З фаршем зручно працювати, якщо змочити руки водою.

7. Розподіляю поверх м’ясної коржі начинку. Трохи відступаючи від нижньої і двох бічних сторін. А від верхнього краю треба відступити трохи побільше. Трохи ущільнюю шар начинки.

8. Допомагаючи собі харчовою плівкою, звертаю рулет. Роблячи оборот, не забудьте прибрати плівку з м’ясного шару.

9. Краї рулету подворачиваю всередину, закриваючи начинку. Акуратно переношу на деко, прямо в плівці. Класти його потрібно швом вниз. Тепер акуратно прибираю плівку, щоб не пошкодити поки ще м’який і ламкий рулет.

Зараз не буде зайвим ще раз вирівняти його вологими руками.

10. Яйце сире збиваю виделкою. Цією сумішшю змащую всі виріб зверху. На дно дека наливаю трохи води. Духовка вже прогрілася. Ставлю в неї деко приблизно на 40 хвилин.

Готового блюда треба дати трохи охолонути. А потім діставайте і нарізуйте порційними кружечками. Красиве і апетитне частування сподобається всім!

Покроковий рецепт соковитого рулету з яйцем, цибулею і грибами

Така закуска гарна і в гарячому, і в холодному вигляді. Омлет з грибами, цибулею і сиром, загорнутий у фарш і запечений в духовці. Смакота невимовна!

Що знадобиться:

  • Фарш курячий (або будь-який інший) – 1,2 кг.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Гриби свіжі — 300 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Морква середня – 1 шт.
  • Сирі яйця – 3 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець мелений (суміш перців) – на смак
  • Сир тертий – 3 ст. л.
  • Топлене масло (або вершкове масло) – 1 ст. л. з гіркою
  • Молоко – 3 ст. л.

Приготування:

1. Гриби, у даному випадку печериці, помийте і дайте стекти воді. Наріжте довільними шматочками.

2. Цибулю наріжте кубиками або соломкою. Морква почистіть, помийте і натерти великою теркою.

3. Сковороду ставте на вогонь. Розтопіть столову ложку вершкового або топленого масла (з ним смачніше). Коли воно розігріється, надсилайте сюди грибочки. Обсмажуйте, періодично помішуючи, до повного випаровування води.

Печериці краще обсмажувати на широкій сковороді. Тоді вони більш тонким шаром лягають на дно і обсмажуються швидше.

4. Коли на дні сковороди не залишиться вологи, висипайте до печерицям цибулю. Перемішайте і обсмажте їх разом пару хвилин. Потім додайте терту моркву і посмажте ще 3 хв. В кінці трохи підсолити і зніміть з вогню.

5. У миску розбийте сирі яйця, влийте до них молоко. Віночком збийте до утворення піни. У рулет з фаршу ми загорніть начинку з омлету з цибулею і грибочками.

Цікаве:  Асорті з огірків і помідорів — найсмачніші рецепти на зиму

6. У форму для випікання викладайте масу рівним шаром з грибів з овочами. Залийте зверху яєчної базікою, рівномірно. Запікайте при температурі 180 градусів, поки омлет гарненько не схопиться.

7. Якщо ви крутите фарш безпосередньо перед приготуванням рулету, то часник теж відправте за ним в м’ясорубку. Якщо взяли фарш готовий, додайте дрібно рубаний часник, посоліть і поперчіть. Не забувайте все добро гарненько перемішайте.

Формування рулету

8. М’ясну масу перекладайте на силіконовий килимок або харчову плівку. Важливо, щоб ця поверхня була тонкою і гнучкою, а потім допомогла вам сформувати рулет. Розподіляйте фарш рівним прямокутником, товщиною приблизно в 2 див.

Тим часом, готовий грибний омлет. Можна вийняти його з форми, щоб швидше охолонув.

9. Тепер можна формувати нашу страву. Омлет розділіть на 2 частини і покладіть на м’ясний пласт в середину. За допомогою плівки або силіконового килимка накривайте фаршем начинку з двох сторін. Ущільніть, формуючи стійкий рулет.

10. Деко застеліть пергаментом, змастіть маслом. Викладайте сюди ваше виріб і звільняйте від килимка або плівки. Важливо, щоб він лежав швом вниз. Зверху посипте його тертим сиром, для апетитної рум’яної скоринки.

Подавати його можна як гарячим, так і холодним. Але злегка остиглий простіше нарізати. Адже в процесі охолодження сік вбирається у начинку і м’ясну основу. Рулет з фаршу з яйцем у вигляді омлету мені подобається більше, ніж з крутими яєчками. Начинка м’яка і дуже соковитий.

Наріжте частування на порційні кружечки. Розкладіть їх красиво на блюді і несіть до столу. Добре б прикрасити гілочками зелені і шматочками помідорів. Приємного апетиту!

М’ясний рулет з яйцем запечений у фользі

Досить проста в приготуванні м’ясна закуска з цілим яйцем всередині. Прикрасить будь-який святковий стіл і порадує навіть найвибагливіших гурманів.

З першого погляду може здатися, що без певних навичок його не приготувати. Дуже красивий і презентабельний він виходить. Але, подивіться, як все просто.

Склад:

  • Свинячий фарш – 500 гр.
  • Курячий фарш – 500 гр.
  • Сіль, мелений перець — на смак
  • Хліб білий – 4 скибочки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Рослинне масло — 2-3 ст. ложки
  • Яйця відварені круто – 5 шт.
  • Паприка — на смак
  • Часник – 3-5 зубчиків за смаком
  • Зелений лук або інша зелень

Приготування:

1. Хліб ламаємо на невеликі шматочки, покласти в миску. Заливаємо його молоком і залишаємо на деякий час, розмокати.

2. Цибулю дрібно покрошим. На сковороді нагріємо трохи рослинного масла і висипаємо в нього цибулька. Посипаємо трохи меленої паприки, обсмажуємо пару хвилин до прозорості.

3. Коли піджарка охолоне, відправляємо її до суміші двох видів фаршу.

В даному випадку, використовується свинина і курятина. Ви, за бажанням, можете взяти іншу суміш або ж фарш з одного виду м’яса.

4. Розмоклий хліб розминаємо виделкою до кашоподібного стану. Додаємо його у фарш, солимо і перчимо. Сюди ж продавлений через прес часник. Швидше і практичніше перемішати все це добро руками. Якщо руки змочити водою, м’ясо до них не буде чіплятися.

5. Форму для випічки застеляємо фольгою. Її, у свою чергу, змащуємо рослинним маслом. На ній робимо з фаршу пласт, товщиною близько 2 див. Зелену цибулю ріжемо дрібно. Посипаємо його по середині прямокутника. Варені круті яйця очищаємо і цілими викладаємо на цибульну смужку. Тепер, піднімаючи за фольгу, накриваємо начинку фаршем з одного боку. В цей час вже пора включити нагрів духовки на 200 градусів.

6. Щільно притискаючи і піднімаючи за фольгу, згортаємо рулет. Руками ущільнюємо вже сформований виріб, підверніть всередину краї.

Стежте, щоб фольга не потрапила всередину м’яса. Інакше, її потім буде дуже проблематично зняти.

7. Відправляємо в розігріту піч приблизно на 60 хвилин. З них, запікаємо 45 хвилин у фользі. Потім виймаємо деко, фольгу і знову прибираємо в піч на 15 хвилин до рум’яного кольору.

Готову страву можна їсти відразу. Але, злегка остигле, воно буде нарезаться легше. Подавати його можна як гарячим, так і охолодженим. Смачно в будь-якому разі!

Як приготувати рулет з фаршу з яйцем всередині (відео)

У цьому ролику від каналу «Готуємо з Оксаною» ви наочно побачите, як зробити начинку і загорнути її у фарш.

Продукти:

  • Фарш м’ясний – 1 кг.
  • Чорний перець – ½ ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л. без гірочки
  • Цибулини середнього розміру – 2 шт.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Варені яйця – 2 шт.
  • Нарізана зелень петрушки – 4 ст. л.
  • Панірувальні сухарі – 50 гр.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Орегано – 1 ч. л.

Докладніше дізнаєтесь з відео. Приємного перегляду!

Готувати смачно і оригінально не завжди буває просто. Але м’ясний рулет з фаршу з яйцем в числі страв нескладних в приготуванні. З яким із цих рецептів що впорається навіть починаюча господиня.

Якщо ви вибрали рецепт, натисніть на кнопочку соцмережі і збережіть його на своїй сторінці!