Ікра з запечених баклажанів, мабуть найвідоміша страва. Але взагалі, в кінці літа баклажани по-моєму, найпоширеніша їжа. Вони йдуть і як основне блюдо і як гарнір, і як закуска. І хоча самі вони ні риба, ні м’ясо, але і з рибою і з м’ясом дуже навіть добре йдуть.

Але особливо хороша ікра з баклажанів, яку люди зазвичай заготовляють на зиму (звичайно не тільки ікру). Але ми з’їдаємо її відразу, благо зараз можна купити баклажани в будь-який час року, звичайно це дорожче і краще б заготовити самому на зиму, але не у всіх є умови для цього.

Чому я заговорив про ікрі, тому що ми сьогодні будемо готувати не зовсім звичайне блюдо з ікри червоної риби. Це блюдо ми привезли з Мексики, де воно називається Salmon con berenjena asada. Що перекладається як Лосось із запеченими баклажанами. Ось це дуже смачна страва, ми і будемо готувати сьогодні.

Ікра з запечених баклажанів, рецепт приготування з червоною рибою

Інгредієнти:

  • Баклажан — 1 великий або 2 середніх

  • Желатин — 10 р.

  • Філе червоної риби — 300 р.
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Для соусу:

  • Жовтки курячих яєць — 2 шт.
  • Вершки 10% — 2-3 ст. л.

Нам знадобляться харчова плівка, харчової контейнер і пекарська папір.

Приготування:

1. Желатин висипати у склянку, залити підлогу склянкою холодної кип’яченої води, залишити для набухання.

Готуємо ікру з баклажанів

2. Баклажани вимити, обсушити, проткнути зубочисткою у кількох місцях, покласти на деко в духовку, нагріти духовку до 180° і піч баклажани 20-25 хвилин.

3. Баклажани вийняти з духовки, дати трохи охолонути, відрізати плодоніжку.

Цікаве:  Варення з чорниці — 6 рецептів на зиму

4. Розрізати навпіл

і ложкою вийняти м’якоть з баклажан,

5. Покласти в блендер, посолити, поперчити, додати набряклий желатин,

6. Збити в пюре,

7. Перекласти масу в сковороду, при безперервному помішуванні нагріти, не доводячи до кипіння (щоб желатин розчинився), зняти з плити і відставити в сторону, для охолодження.

8. Філе червоної риби завтовшки 1,5-2 див. помити, обсушити, розрізати на два шматки по площі вашого підготовленого харчового контейнера, змастити рослинним маслом з двох сторін, злегка посолити, поперчити.

9. На деко укласти пекарську папір, змастити її олією, викласти на неї шматки риби,

10. Поставити в нагріту до 200° духовку і запікати 4-5 хвилин.

11. Шматки риби вийняти з духовки, покласти на тарілку і відставити у бік.

12. Харчової контейнер застелити плівкою зсередини так, щоб плівка звисала з двох сторін контейнера на його ширину, щоб потім можна було щільно закрити контейнер з покладеними продуктами.

13. У підготовлений контейнер на дно викладаємо 1/3 частина баклажанового пюре,

14. зверху кладемо перший шматок риби. Знову на рибу викладаємо 1/3 баклажанового пюре, кладемо другий шматок риби, викладаємо зверху останню третю частину баклажанового пюре.

15. Контейнер закриваємо кінцями плівки ущільнюємо рукою і ставимо в холодильник на ніч.

Готуємо швиденько соус:

16. На водяній бані віночком збити два жовтки,

17. Додаємо 2-3 столові ложки вершків, нагріваємо не доводячи до кипіння і, постійно збиваючи, до загустіння і знімаємо з вогню.

18. Наливаємо соус в розетку. Соусу даємо охолонути. З такою слоенной рибою можна використовувати тільки холодний соус.

19. Шарову виймаємо рибу з холодильника, знімаємо харчову плівку,

20. Гострим ножем нарізаємо на порційні шматки.

21. Шматки листкової риби укладаємо на тарілку і подаємо з соусом.

22. Можна подати рибу з шматочками авокадо политими лимонним соком і листочками зеленої петрушки.

Приємного апетиту!