Краще варення «Вишня в желатині» — заготівля на зиму

Далі пропоную вам дуже докладний відео рецепт. У ньому господиня дає практичні рекомендації варіння вишні з желатином. Він трохи відрізняються від тих способів приготування, що були описані вище.

Можливо, вам цей варіант здається більш зручним. Тому запрошую до перегляду.

Візьмемо:

  • 1 кг вишні,
  • 700 г цукру,
  • 100 мл кип’яченої охолодженої води,
  • 25 г харчового желатину.

У цьому рецепті кількість загусника береться менше, тому варення вийде більш рідким, більше схожим на джем. Якщо хочете більш густу консистенцію, то збільшуйте кількість загусника самостійно. Оптимально від 40 до 100 г на 1 кг плодів.

Перетерта вишня в желе з желатином на зиму

З цілими ягодами закінчили. Далі розглянемо, як закрити на зиму перетерту вишню з додаванням желатину. Виходить дуже цікава консистенція.

Для смаку раджу не перетирати м’якоть до однорідності, а залишити її невеликі часточки. Тоді вдасться краще відчути всю принадність цієї ягоди.

Візьмемо:

  • 1 кг вишень без кісточок,
  • 1 кг цукру,
  • 40-50 г желатину.
Цікаве:  Сирна запіканка в духовці — класичні рецепти пишних запіканок

Крок 1. Плоди промиваємо і заливаємо холодною водою на 20 хвилин. Зливаємо воду з усіма спливли черв’ячками і листочками в раковину. А ягоди відкидаємо на сито.Потім очищаємо вишню від кісточок і зважуємо отриману чисту масу. На це розраховуємо кількість і пропорцію цукру.

Далі отриману масу перебиваємо заглибним блендером. При цьому не потрібно прагнути повної однорідності.

Отримане пюре ставимо нагріватися на плиту. Доводимо ягідну масу до закипання знімаємо пінку і проварюємо 10 хвилин.

Крок 2. Желатин змішуємо з цукром. Додаємо цю суміш в гарячу вишню і перемішуємо.

Через 5 хвилин вимикаємо нагрівання і переливаємо пюре в стерильні банки. Закочувати будемо стерильними кришками.

Перевіряємо герметичність укупорки і відправляємо консервацію «під шубу». Цей дідівський метод ізоляції дуже актуальний і зараз. Адже заготовки дуже повільно остигають. І їх вміст встигає простерилизоваться зсередини своїм теплом.

Ось так все просто. Через добу спускаємо банки на зберігання.