Шарлотка з яблуками на сметані

Список необхідних інгредієнтів:

  • Борошно пшеничне – 1 склянка;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Сметана 20% – 1 склянка;
  • Яйця курячі – 2 шт;
  • Розпушувач – 1 пакетик;
  • Яблука – 4-5 шт;
  • Масло вершкове для змащування форми.

Як приготувати шарлотку з яблуками на сметані:

1. Вбиваємо яйця в глибоку миску і додаємо цукор. Збиваємо міксером близько 5 хвилин. Потім додаємо сметану і збиваємо ще 3-4 хвилини.

2. Борошно з’єднайте з розпушувачем і просіваємо в миску до яєчно-сметанною масою. Добре перемішуємо міксером до однорідності.

Цікаве:  Піца з ковбасою, сиром і помідорами в духовці

3. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину. Нарізаємо шматочками довільної форми. викладаємо в тісто і добре перемішуємо.

4. Форму застеляємо пергаментом, змащуємо вершковим маслом і вливаємо тісто. Випікаємо при 180 º 40-50 хвилин.

5. Даємо шарлотці охолонути при кімнатній температурі і, за бажанням, посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Розпушувач можна замінити 1 ч. л. соди. Попередньо її необхідно погасити 1 ч. л. 9% столового оцту