Пишна шарлотка з яблуками – класичний рецепт

Список необхідних інгредієнтів:

  • Борошно пшеничне – 1 склянка;
  • Яйця курячі – 5 штук;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Яблука – 4-5 шт;
  • Розпушувач – 1,5 ч. л;
  • Вершкове масло – 40 гр (для змазування форми).

Як приготувати пишну шарлотку з яблуками:

1. У глибоку миску вбиваємо яйця і додаємо цукор. Збиваємо з допомогою міксера близько 5-7 хвилин.

2. Борошно з’єднайте з розпушувачем і просіваємо в миску до збитим яйцям. Добре перемішуємо міксером до однорідності.

Цікаве:  Малина з цукром на зиму без варіння (пропорції)

3. Яблука промиваємо, знімаємо шкірку і видаляємо серцевину. Потім, нарізаємо невеликими шматочками і додаємо в тісто, добре перемішуємо.

4. Форму застеляємо пергаментним папером і змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто і ставимо в розігріту до 180 ° духовку на 50 хвилин.

5. Готову шарлотку охолодити при кімнатній температурі і посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!

За бажанням, в тісто можна додати ванілін, корицю або цедру лимона