Картопля в рукаві з грибами та цибулею

Швидкий, бюджетний і дуже смачну вечерю. Буквально за кілька хвилин можна нарізати всі продукти, замішати їх в одному пакеті і відправити в духовку. А поки займаєтеся іншими справами, страва буде готове.

Навіть до несподіваного приходу гостей можна запекти таке екстра-спекотне.

Список інгредієнтів:

  • Картопля — 8-10 шт.
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Цибуля — 1-2 шт.
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Печериці — 300 гр. (або інші гриби)
  • Коріандр мелений — 0,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 0,5 ч. ложки
  • Рослинна олія — 30 мл

Процес приготування:

1. Якщо гриби мають темну капелюшок, краще почистити їх. Але я намагаюся вибирати печериці свіжіше і не чищу їх зовсім. Гарненько промиваємо їх і обсушуємо від крапель вологи.

2. Нарізаємо їх, залежно від розміру, на 2 або 4 частини.

3. Подрібнюємо цибулину довільними кубиками.

4. Картоплю чистимо, розрізаємо кожну на 2 частини. Потім кожну половинку ділимо ще на 3-5 часточок.

5. Підготуємо одну миску, в якій і будемо все замішувати. Перекладаємо сюди картоплю, пересипаємо цибулю та печериці. Сюди ж через прес продавлюємо часник. Або його дрібно порубаєте ножем.

Цікаве:  Страви з кабачків - 5 швидких і смачних рецептів

6. Додаємо сюди сіль, перець, коріандр і вливаємо олію. Тепер потрібно все це старанно перемішати, щоб гриби, овочі і спеції рівномірно розподілилися між собою.

7. Перекладаємо підготовлений склад в рукав для запікання. Кладемо на деко, розподіляючи продукти невеликим шаром. Зав’язуємо обидва кінця пакета.

Не забудьте, зверху зубочисткою зробити проколи (щоб виходив зайвий пар).

8. Духовку нагріваємо до 200 градусів. Відправляємо сюди деко з пакетом на 50 хвилин.

9. Потім дістаємо наш виріб, розрізаємо надувшийся пакет зверху. Робіть це дуже акуратно, адже всередині обпалюючий пар! Розкриваємо краю пакета і повертаємо в духовку ще хвилин на 10. Щоб верх страви добре підрум’янилася.

Подавати можна відразу після запікання. Але краще дати постояти у виключеній печі ще хвилин 10. По-перше, вміст охолоне і його комфортніше буде їсти. По-друге, я завжди раджу дати будь-якій страві «відпочити». Так виходить смачніше.