Підготовка курки:

1. Почнемо з маринування курки. Краще, звичайно, використовувати свіжий, охолоджений продукт. Тоді м’ясо буде набагато смачніше і соковитіше. Але, якщо у вас заморожена тушка, її потрібно повністю розморозити, промити і обсушити.

2. Окремо замешаем маринад для неї. Всипаємо в миску паприку і сіль. Якщо розмарин у вас мелений, можна відразу всипати в ту ж посуд. А якщо просто сушений, краще його попередньо подрібнити в ступці.

3. Тепер відправимо до складу маринаду гірчицю. Якщо у вас немає домашньої, можете взяти суху.

4. Часник очищаємо і пропускаємо через прес його в основну масу.

Якщо у вас є сушений часник, краще використовувати його. Кількість — за смаком.

Цікаве:  Шурпа з баранини в домашніх умовах — класичні рецепти

5. Заливаємо рослинним маслом. Занадто багато його не заливайте, щоб маринад потім не стікав по тушці дуже швидко. Розмішуємо до стану однорідної м’якої кашки.

6. З курки зрізаємо все зайве — звисаючу шкіру, жир, гузку. Змащуємо тушку приготованим соусом, дуже ретельно. Вам може здатися, що маринаду замало. Але, я вас запевняю, його вдосталь!

7. Ніжки пов’язуємо між собою ниточкою, щоб тушка була більш компактною. До того ж, так максимум соку залишиться всередині птиці. Залишаємо її в такому вигляді маринуватися години на 3 при кімнатній температурі.

Якщо хочете, можна навіть залишити на ніч. Тоді краще прибрати в холодильник.