Вітаю Вас, друзі і читачі блогу. Кожен, хто присвячує готуванні хоча б годину в день, має достатній список рецептів у своїй скарбничці. Щось ми готуємо для сім’ї, деякі рецепти у нас припасені для гостей, а деякі допомагають нам економити на продуктах або часу.
У мене сьогодні для вас рецепт баклажанів, які ми запечемо в духовці з двома видами сиру і помідорами. Виходить дуже соковита запіканка з дивовижним смаком. Це не з серії: «Ікра заморська, баклажановая!»
Страви такого типу можна подати на друге, а також в якості гарячої закуски. Багато залежить від того, який вид ви облачите своє частування, адже спільно з томатом і сиром їх можна приготувати гарячий салат або овочеву запіканку. Причому овоч настільки податливий, що єдине обмеження це лише ваша уява.
Обов’язково зупините свій вибір на молодих плодах. Тонка шкірка і мінімум гіркоти безсумнівний плюс.
Для приготування візьміть:
- Баклажани — 1 великий (або 2 середніх);
- Помідорне пюре — 400 грам;
- Часник — 1-2 зубчики;
- Цибуля — 1 маленький (половина середньої цибулини);
- Орегано — 1 чайна ложечка;
- Моцарелла і пармезан за смаком
1. Часник очистити і роздавити плазом ножем, а потім дрібно нарізати. Цибулю також нашаткувати дрібним кубиком, якщо цибулина дуже велика, можна взяти тільки половину. Обсмажуємо в сотейнику на невеликому обсязі олії до золотистого відтінку і м’якості.
2. Додаємо пюре з помідорів, як варіант замінити на консервовані томати у банку. Інший варіант, більш поширений, взяти свіжі помідори, очистити їх від шкірки, нарізати м’якоть кубиками (або пропустити через блендер). Якщо багато рідини, дайте трохи часу томатам покипіти, щоб випарувати надлишки.
3. Приблизно через чверть години можна буде додати пахучі трави або улюблені спеції. У нас це трохи орегано і щіпка солі (якщо попалися кислі помідори, сіль можна зменшити).
4. Прийшла черга баклажанів, треба їх помити і нарізати кільцями товщиною 5-7 мм
5. Розрізаємо кільця навпіл і викладаємо на сковороду для обжарювання. Робимо це без масла чи з його мінімальною кількістю, по ходу дійства солимо. Є в наявності сковорода-гриль? Відмінно, у вас вийде симпатичний малюнок в смужку! Але вибір посуду не настільки критичний, підійде і звичайна сковорода.
6. Обсмажуємо баклажани до м’якості з двох сторін і прибираємо в бік.
7. Сир моцарелу нарізаємо часточками, звичайно можна просто порвати на шматочки руками, як для піци, але ножем вийде акуратніше. А для пармезану підготуйте тертку.
8. Візьміть форму для запікання, на дно викладаємо трохи томатної пасти, а зверху в ряд баклажани.
9. Для соковитості між шарами рівномірно наносите по ложечці томатної маси. Викладаємо моцарелу і через тертку пармезан.
10. Повторюємо порядок шарів до заповнення форми. Натертий пармезан завжди завершує верхній шар.
11. Ставимо в розігріту до 180 º с градусів духовку на 25 хвилин.
12. Баклажани запікаються, просочуються смаком томатів та часнику. Сирна субстанція розтікається і сформировывает тягнеться шар, а з натертого пармезану утворюється ароматна кірочка. Запах приголомшливий, він так і манить швидше спробувати.
13. Беремо лопатку і все це справа потрібно визначити по центру тарілки, а для прикраси знадобитися трохи зелені. Пара листків м’яти не тільки прикрасить, але і додасть неповторне поєднання смаку.
Все готове до подачі на стіл, залишається тільки покликати рідних і пригоститися найкращими запеченими баклажанами!
Як бачите, вдала гаряча закуска, яку легко приготувати. А ще це прекрасне блюдо, та ще й в сезон, неодмінно стане прикрасою літнього раціону. Так що неодмінно беремо на замітку, якщо сподобалося, діліться статтею в соціальних мережах. Буду радий вашим коментарям.
На сьогодні я закінчую, бажаю вам здоров’я і всього найкращого. До швидких зустрічей і удачі!