Продовжуємо заготовки. Сьогодні розглянемо варіанти приготування грибної ікри з опеньків. Ті, хто любить тиху полювання, знають, яке це задоволення. Звичайно, трофеї треба буде маринувати. Підійдуть для приготування смачної закуски перерослі та поламані, ніжки. Готувати її можна з часником, цибулею, морквою з оцтом і без консерванту, зі стерилізацією і без.

Роблять закуски в скляних не великих балонах. Зберігати заготовки краще в холодильнику або підвалах. А взимку творінням своїх рук можемо радувати своїх рідних, фаршированими пиріжками або пельменями з цим дивом.

Творити будемо з відварних опеньків. Для початку їх перебираємо, очищаємо і промиваємо кілька разів під холодною водою. Відварюємо два рази і пропускаємо через м’ясорубку або розбиваємо блендером. Якщо зацікавилися, вирушаємо працювати.

Ікра з опеньків на зиму через м’ясорубку з морквою і цибулею – простий і самий смачний рецепт

Лісові трофеї перебираємо, очищаємо від сміття, бруду. Потім добре промиваємо. Для приготування смакоти підійдуть будь-які за розміром, ми всі будемо пропускати через м’ясорубку.

Інгредієнти:

  • 1 кг варених грибів(опеньок)
  • 1 морква
  • 2 цибулини
  • 1/3 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 ст. л. солі
  • 1 ч. л. оцту
  • рослинна олія

Спосіб приготування:

Викладаємо основний чистий продукт в каструлю. Заливаємо водою не більше половини від обсягу врожаю. Доводимо до кипіння і проварюємо 10-15 хвилин. Потім відкидаємо готування на друшляк і промиваємо під краном. Перекладаємо гриби в чисту каструлю і злегка відварюємо в підсоленій воді 40 -50 хвилин. За цей час вони потемніють, зменшаться в розмірі. Відкидаємо їх на сито і чекаємо, коли стече рідина. За цей час вони встигають злегка охолонути.

Почистимо і нашинкуем невеликими шматочками цибулю. Морква натремо на крупній тертці. Обсмажуємо спочатку перший компонент до золотистого кольору. Потім до нього приєднуємо оранжевий овоч і продовжуємо смажити до м’якості.

Зварені і обсмажені продукти змішуємо разом і пропускаємо через м’ясорубку. Отримаємо однорідну кашку. Можна скористатися блендером. Додаємо туди сіль, перець за рецептом. Суміш перемішуємо.

Далі на розігріту сковороду наливаємо олії і викладаємо в неї нашу заготовку. Обсмажуємо на середньому вогні при постійному помішуванні 40-50 хвилин. У ливаем в гарячу масу оцет. Потім беремо чисті банки. На дно кожної ємності кидаємо горошини запашного перцю.

Переміщаємо готову грибну масу в банки по плічка. Добре утрамбовуємо ложкою, щоб не було порожнеч. У кожну тару з вмістом капаємо по 3 краплі есенції.

Заливаємо по вінця рослинним маслом. Прикриваємо їх металевими кришками.

Ставимо балони в холодну духовку. На дно піддону наливаємо 1/2 склянки води. Стерилізуємо при температурі 110 градусів 35-45 хвилин.

Після цього закуску дістаємо і герметично закриваємо кришками. Перевертати не треба. Під час остигання можна почути клацання, це нормально. Зберігати можна як у квартирі, так і в холодному підвалі не більше року.

Грибна ікра з опеньків на зиму з морквою без стерилізації «Пальчики оближеш»

Таке блюдо чудово поєднується з будь-яким гарніром. Не помилюся, якщо скажу, що кожен з задоволенням намажет собі такий ікрою бутерброд. Такий шедевр можна робити з свіжих, маринованих і заморожених плодів. Така закуска додасть будь-якого столу святковий настрій.

Інгредієнти:

  • 2 кг відварених грибів
  • сіль
  • 1 ст. л. оцту 9%
  • олія рослинна
  • кориця на кінчику ножа
  • лавровий перець
  • 300 г моркви
  • 300 р. цибулі ріпчастої
  • перець червоний мелений за бажанням
  • перець чорний горошок

Спосіб приготування:

Основний продукт перебираємо і очищаємо. Потім дуже ретельно промиваємо під краном чи можна замочити на 1 годину в підколінній рідини.

Перекладаємо в каструлю і заливаємо водою. Її обсяг не повинен бути більше 2/3 обсягу грибів.

Доводимо до кипіння і злегка підсолюємо. Варимо 20 хвилин. Промиваємо під проточною водою. Даємо стекти рідини і пропускаємо через м’ясорубку.

Цибулю, моркву миємо, очищаємо. Перший компонент шаткуємо кубиками. Морква перетираємо на тертці. Подрібнені овочі обсмажуємо в сковороді до напівготовності. Закидаємо до них подрібнені гриби. Доливаємо в масу ще масла. Солимо, перчимо за смаком. Додаємо на кінчику всі компоненти за рецептом і оцет. Все перемішуємо і закриваємо кришкою. Тушкуємо суміш на повільному вогні 2 години.

Через зазначений час розкладаємо заготовку з чистим стерилізованим банкам. Закриваємо щільно кришками або закатуємо за допомогою машинки. Закутуємо в теплий рушник і залишаємо так до повного охолодження. Закая заготовочка добре підійде для начинок пирогів. Або просто буде смачно бутерброд намазати. Приємного апетиту.

Простий рецепт ікри з варених грибів (опеньок) на зиму

Готується закуска дуже просто, швидко. Результат вас не розчарує. Застосовуємо в цьому рецепт стерилізацію. Але ж це для нас з вами, щоб не було не приємних сюрпризів. Частування виходить дуже смачним. Овочі додадуть страві більш насичений смак. Візьміть його собі на замітку.

Інгредієнти:

  • 3 кг відварених грибів
  • 1 кг. цибулі ріпчастої
  • 1 кг. моркви
  • рослинна олія

Спосіб приготування:

В першу чергу гриби обов’язково перебираємо, очищаємо від сміття, сортуємо. Далі промиваємо у воді, використовуємо для закуски ніжки і капелюшки будь-якого розміру, все в подальшому подрібнити. Але спочатку поставимо відварити 10 хвилин після закипання. Потім рідину зіллємо, вариво промиємо під краном. Ще раз заллємо і відваримо в злегка підсоленій воді 30-40 хвилин.

Далі гриби і цибулю пропускаємо через м’ясорубку окремо. Моркву натираємо на тертці. Все тушкуємо окремо до готовності на сковороді з рослинним маслом.

Потім тушковані продукти змішуємо. Солимо перчимо за смаком. Вливаємо консервант за рецептом. Ще раз гарненько все будоражим до однорідності.

Ароматну масу розкладаємо по чистим балонів. Далі ставимо в зручну посудину з водою стерилізувати 20 хвилин після закипання води.

Після цього закатуємо герметично кришками і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Зберігаємо таку смакоту в холодному темному місці.

Ікра з опеньків на зиму рецепт через м’ясорубку з морквою, цибулею і часником

Для приготування страви можна використовувати будь-які екземпляри (перерослі тощо). Цей спосіб дуже простий з додаванням часнику. Але, щоб він не приглушував смак лісового продукту, його додаємо трохи. Виходить дуже смачно, просто пальчики оближеш. Читайте уважно покрокову інструкцію опису приготування грибної ікри і у вас все вийде на відмінно.

Цікаве:  Шурпа з баранини в домашніх умовах — класичні рецепти

Інгредієнти:

  • на літр відварених опеньків
  • 1 головка цибулі
  • 1 зубчик часнику
  • 1 морква
  • сіль, перець за смаком
  • 150-300 р. рослинного масла

Спосіб приготування:

Крок 1. Зібраний продукт перебираємо. Очищаємо від сміття, бруду. Промиваємо під краном.

Крок 2. Потім проварюємо в підсоленій воді 40-50 хвилин.

Крок 3. Відкидаємо плоди на друшляк, дамо рідини повністю стекти. Потім пропустимо їх через м’ясорубку. Морква натремо на крупній тертці. Цибуля почистимо від шкірки і дрібно нашинкуем гострим ножичком. Далі два овоча обсмажимо на сковороді з маслом до м’якості помаранчевого компонента.

Крок 4. Викладаємо подрібнені гриби до пережарке. Додамо жиру і продовжимо процес ще 30-40 хвилин.

Крок 5. Періодично суміш помішуємо. Посолити, поперчити за смаком. Обов’язково слідкуємо, щоб олії було достатньо і нічого не підгоріло. Роздавимо в суміш зубчик часнику, більше не треба. Щоб він не домінував, а лише трохи відчувався. Смажимо ще 2-3 хвилин. Розкладаємо гарячу масу по стерилізованим банкам.

Крок 6. Зверху в ємності з вмістом заллємо маслом. Прикриємо металевими кришками. Поставимо в каструлю з гарячою водою наш готування стерилізуватися на 20 хвилин у трохи киплячої рідини.

Зберігати таку закуску в прохолодному місці. Вона підійде до будь-якого гарніру. Можна використовувати як холодну закуску, для приготування пиріжків і т. д.

Смачна ікра з варених грибів на зиму з морквою, цибулею і помідорами

Цей спосіб приготування з томатами. Виглядає красиво. Для різноманітності можна закрити невелику порцію смачної закуски. Вона прикрасить собою святковий стіл. Чи буде чудовою добавкою до улюбленої страви за сімейною вечерею. До рецептом додаються фото з покроковою інструкцією.

Інгредієнти:

  • гриби відварені
  • морква
  • цибуля
  • перець солодкий
  • помідори
  • сіль
  • рослинна олія
  • цукор
  • 100 мл. оцту 9%

Спосіб приготування:

Крок 1. Всі продукти моєму. Гриби дуже ретельно перебираємо, очищаємо і промиваємо. Потім відварюємо в підсоленій воді 20 хвилин. Далі відкидаємо їх у друшляк і зіллємо всю рідину з них. Потім подрібнюємо промиті і очищені овочі (соломкою, кубиками, шматочками). Оранжевий овоч натремо на крупній тертці.

Крок 2. Далі беремо сковороду, наллємо в неї масло. Викладемо в неї відварені гриби. Будемо їх злегка обсмажують, заодно подушим і выпарим зайву вологу. Беремо каструлю, в якій будемо готувати майбутню закуску, вливаємо в неї рослинне масло. Трохи нагріваємо його. Викладаємо в нього порізані томати і тушкуємо при закритій кришці 5-6 хвилин. Після цього додаємо туди ж всі інші компоненти. Все добре перемішуємо.

Крок 3. Доводимо до кипіння й тушкуємо на повільному вогні під кришкою 50-60 хвилин (після закипання). Не забуваємо періодично помішувати.

Крок 5. За 5 хвилин до закінчення варіння вливаємо консервант. Потім перекладаємо заготовку в стерильні балони. Ложкою ущільнюємо, намагаємося, щоб не було повітря.

Крок 6. Закриваємо герметично металевими кришками. Перевертаємо їх вгору денцем.

Закутуємо до повного остигання в такому стані. Далі прибираємо на зберігання в прохолодне місце. Виходить смачна закуска на зиму.

Ікра з опеньків з часником на зиму рецепт через м’ясорубку

Дуже важко уявити таку закуску без моркви і цибулі. Ці два компоненти надають приємну і смачну нотку. Ця страва чудово підійде для бутербродів. Воно також дуже добре гармонує на святковому столі з будь-яким частуванням. Щоб отримати однорідну масу, будемо використовувати м’ясорубку. І робити її можна з свіжих, маринованих, заморожених і сушених грибів. Не проходьте повз цього смачною і універсальної заготовки.

Інгредієнти:

  • 1 кг. опеньки
  • 1-2 шт. моркви
  • 1-2 шт. цибулі
  • 2 -3 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком
  • 70-90 р. олії соняшникової
  • 0,5 ч. л оцет 70%

Спосіб приготування:

Як завжди зібрані чи придбані гриби перебираємо. Перебираємо. В даному випадку ми відрізаємо ніжки та їх промиваємо. Потім відварюємо в підсоленій воді з лаврушкой. По готовності пряність викидаємо. Основний компонент відкидаємо на друшляк, ще раз промиваємо і звільняємося від рідини.

Очищений цибулю нарізаємо кубиками (півкільцями). Моркву очищаємо від шкірки, споліскують і перетрем на крупній тертці.

На розігріту сковороду вливаємо олію. Далі обсмажуємо в неї нарізані овочі.

Потім прокручуємо через м’ясорубку всі компоненти.

Ще раз обсмажуємо вже всю прокручену масу на середньому вогні 20-25 хвилин, при постійному помішуванні. Солимо, перчимо за смаком. Ікра з опеньків готова до вживання. Перед подачею на стіл, додаємо подрібнений часник. Але можна закрити її на зиму. Для цього вливаємо в гарячу масу оцет.

Добре перемішуємо і перекладаємо суміш в стерильні баночки, по плечики ємності. Щоб не було вільного простору, щільно наминати ложкою. Далі кип’ятимо рослинне масло і заливаємо нею зверху заготовок. Вона закриває всі пори. Прикриваємо металевими кришками. Стерилізуємо в ємності з водою 30 хвилин. Зберігати в холодному місці.

Заморожена ікра з опеньків на зиму через м’ясорубку

У цьому рецепті є тільки сіль. Зате цілком можна насолодитися смаком лісового продукту. Цей спосіб заготівлі, унікальний тим, що він дуже хороший для приготування начинок до пирогів, пельменів. Залишається відварити

Інгредієнти:

  • гриби

для маринаду:

  • на 3 літри води
  • 2 ст. ложки солі

Спосіб приготування:

Лісовий продукт очищаємо, промиваємо і відварюємо хвилин 10 після закипання. Потім їх відкидаємо на друшляк, зливаємо брудну рідину. Промиваємо під проточною водою. Потім перекладаємо їх в чисту каструлю, заливаємо водою. Додаємо сіль. Варимо 20-30 хвилин. Потім позбавляємося від розсолу за допомогою сита або з допомогою шумівки. Так вже точно нічого зайвого не пропустимо. Заготівлю остуджуємо. Після цього прокручуємо через м’ясорубку.

Розкладаємо по пакетах, контейнерах. За бажанням можна підписати.

Відправляємо в морозильну камеру. Такий фарш можна використовувати для приготування будь-яких страв (начинка для пирогів, супи, салати, бутерброди тощо).

Грибна ікра з заморожених опеньків

Не могла пройти повз цього рецепта. В ньому використовують білі гриби, але можна робити і з опеньками. Багато господині відварюють лісовий продукт. Потім зберігають їх у морозилці, а пізніше готують будь смачне блюдо. У цьому рецепті ми з них будемо робити ікру. Виходить просто, швидко і дуже смачно. З’їдається ще швидше.

Інгредієнти:

  • гриби
  • сіль за смаком
  • 1 -2 ч. л. грузинської аджики (за смаком)
  • 1-2 зубчики часнику

Спосіб приготування:

Заморожений продукт. Злегка розморожуємо. Пропускаємо через м’ясорубку. Виходить фарш. Перекладаємо його в розігріту сковороду з рослинним маслом. Тушкуємо 30-40 хвилин. Додаємо в нього аджику, пропущений через прес часник і сіль за смаком.

З сіллю по акуратніше. Все перемішуємо. Пробуємо обов’язково на смак і регулюємо за вашим бажанням. Потім розкладаємо по стерильним баночках. Закриваємо герметично кришками і прибираємо в холодильник. Довго така закуска не зберігається. Рецепт дуже простий, але дуже смачний.

Грибна ікра— це пісне дієтичне блюдо. Буде служити смачним доповненням до будь-якого гарніру. На цьому огляд рецептів приготування грибної ікри на зиму в банках з різними інгредієнтами закінчую. Сподіваюся стаття буде корисною.