Настоянка на малині з м’ятою

Це цікавий варіант, коли разом використовуються корисні інгредієнти. Малину краще брати свежесобранную.

  • Малина – 1 кг
  • Горілка — 500 мл
  • Цукор – 50 г
  • М’ята – 6 листочків

Зібрані ягоди перебираються, промиваються. Потім малину необхідно подрібнити і покласти в банку. Додаємо цукор, перемішуємо. Розминаємо добре листя м’яти і так само кладемо їх у банку. Після цього заливаємо горілкою, ставимо настоятися на 20 днів у темне місце.

Коли настоянка буде готова, проціджуємо її. Якщо на смак гірка – можна додати ще трохи цукру і поставити на витримку на місяць.

Цікаве:  Опеньки, мариновані в банках: прості і смачні рецепти приготування на зиму в домашніх умовах

Після цього вона буде готова до вживання.

Рецепти приготування домашнього коньяку

Використовуючи таку алкогольну основу як горілка або самогон, можна приготувати вдома не тільки настоянки або наливки, але навіть і коньяк.

Звичайно, можна купити і в магазині, але дуже хороший коньяк коштує дорого, а купувати сурогат, як то не дуже…

Якщо вже затеялись приготуванням домашніх вин і настоянок, то чому б не спробувати і коньяки. Тим більше, що технологія їх домашнього приготування не так вже й складна. Та й виробляти ми коньяк будемо не бочками, а всього лише банками, нехай і трилітровими.