Кращі рецепти настоянки на горілці з малини

Малина корисна не тільки при простудних захворюваннях як чайного відвару. Цю ягоду можна використовувати і для приготування настоянок. Наприклад, дуже смачна виходить з малини з м’ятою, про що згадувалося в попередньому розділі. Однак, про це рецепті дещо пізніше, а поки – рецепт з малини на горілці.

Інгредієнти:
  • Малина – 1 кг
  • Горілка – 1 л

Цукор для підсолоджування напою як і в попередніх рецептах додаємо вже в кінці приготування по необхідності.

Цікаве:  Компот із суниці на зиму в банках в домашніх умовах

Зібрану малину перебираємо, очищаємо і моєму. Якщо у вас заморожена ягода, використовуємо як є. Кладемо ягоду в банку і мнемо її. Для додання більш терпкого смаку можна додати до 10 листків малини. Але можна і без них. Потім наливаємо горілки і ставимо в темне місце для настоювання на 40 днів. потім проціджуємо і переливаємо в бутлі. Якщо є необхідність – додаємо цукор, але при цьому настоянку необхідно ще достаивать близько місяця.