Інгредієнти:
  • Виноград — 2 кг
  • Горілка — 0,5 л

Цукор використовуємо за необхідності, якщо треба підсолодити настоянку. Готуємо виноградини, миємо їх, тиснемо і складаємо в банку. На такий обсяг винограду використовуємо трилітрову тару. Заливаємо горілкою, закриваємо і ставимо настоятися в темному місці два тижні. Періодично необхідно збовтувати.

Рецепт домашньої настоянки на горілці з м’ятою

М’ята хороша не тільки в чаї, хоча тут вона більш вигідна за своїми корисними якостями. Можна це рослина використовувати і для приготування настоянки.

Інгредієнти
  • М’ята листя — 50 г
  • Горілка — 500 мл
  • Цукор — 150 г

М’ята збирається кущиками, однак для приготування краще використовувати саме листя. Обриваємо необхідну кількість листочків м’яти і кладемо їх у банку або іншу ємність для настоянки. Попередньо розминаємо або розтираємо листя, що б вони пустили трохи соку. Потім заливаємо все горілкою. Закриваємо банку кришкою і ставимо для настоювання в темне місце на 40 днів. Періодично вміст необхідно збовтувати.

Цікаве:  Хрусткі мариновані огірки на зиму

Після закінчення терміну настоювання напій проціджують і переливають в бутель. При необхідності настоянку можна підсолодити цукром. Зберігати у прохолодному місці, ідеально – в холодильнику.

При бажанні разом з м’ятою можна додати інші інгредієнти, наприклад, малину.