Швидкий рецепт настоянки журавлиною

Якщо ви хочете отримати готовий напій вже буквально через пару годин, тоді цей рецепт для вас. На відміну від попереднього рецепту, в цьому ягоди будуть піддаватися термічній обробці.

Інгредієнти:
  • журавлина – 500 г
  • горілка – 1 л
  • цукор – 250 г

Ягоди кладемо у велику миску і обдаємо окропом. Потім через друшляк зливаємо воду, а ягоди обполіскуємо. Після цього насипаємо цукор і перетираємо ягоду. Перетерту масу кладемо в скляну тару: банку або пляшку і заливаємо горілкою. Закриваємо кришкою і ставимо настоятися дві години. Після цього проціджуємо напій, терту журавлину віджимаємо.

Цікаве:  Апетитний салат зі свіжою капустою, редькою і огірком: просто, швидко і смачно

Ще раз отфильтровываем напій і розливаємо в пляшки. Вживати таку настоянку можна відразу.

Настоянка на горілці з винограду в домашніх умовах

Здавалося б виноград – це інгредієнт для виробництва вина. Однак з нього можна приготувати і хорошу настоянку. Причому, в залежності від того який виноград – білий або червоний, результат так само буде відрізнятися.