Класичний рецепт настоянки на журавлині

Рецептів існує дуже багато, практично кожен винороб вносить щось своє. Однак є класичні рецепти, з яких, і починаються всі інші.

Інгредієнти:
  • горілка – 0,5 літра;
  • журавлина – 250 р.;
  • цукор або мед – 2 ст. л.

Найкращі настоянки без підсолоджувачів. Однак, при використанні кислих ягід, вони будуть кислуватими на смак, тому, якщо ви не любитель кислинки, кладіть цукор. У даному рецепті пропонується ще й мед. З медом буде набагато корисніше. Мед найкраще використовувати рідкий. Якщо він у вас густий, то попередньо його розтоплюємо.

Цікаве:  Мариновані хрусткі огірки на зиму в 1 літрових і 3 літрових банках - ну дуже смачні рецепти

Ягоди можна потовкти або використовувати цілком. У другому варіанті настоянка буде більш прозорою.

Беремо відповідну тару, засипаємо в неї ягоди і заливаємо горілкою. Потім закриваємо кришкою і ставимо в тепле темне місце на два тижні. Періодично пляшку або банку збовтуємо. Через два тижні зливаємо настоянку. Якщо ви тиснули ягоди, то проціджуємо її через фільтр.

В результаті вийде готовий продукт, але він буде несолодким. Якщо вам потрібна солодка, додаємо в неї цукор або мед. Розмішуємо і ставимо для стабілізації продукту на місяць.