Як зробити домашню настоянку на горілці з журавлини

Журавлина – ягода дуже корисна, хоча і кисла. Настоянки на журавлині виходять не тільки смачними, але і корисними для здоров’я.

У ягоді міститься багато таких елементів, як йод, залізо, магній, лимонна та хінна кислоти і вітаміни С,РР, К1, а також групи В.

Застосовувати в лікувальних цілях таку настоянку можна від перепадів тиску і виразки шлунка. А якщо випити чарочку за півгодини до їжі, то ви тим самим, підвищити апетит.

Цікаве:  Рамен — 9 рецептів приготування в домашніх умовах

У періоди, коли лютує грип, прийом по 50 г у добу, допоможе підвищити імунітет.

Аналогічними властивостями володіє ще і настоянка на глоді, яку так само легко приготувати.

В якості підсолоджувача можна взяти цукор, однак, так само як і глід, журавлина краще поєднується з медом. Втім, це справа смаку кожного.