Домашня настоянка на горілці на заморожених ягодах

Отже, у нас є багато замороженої ягоди, від якої треба позбутися. Не поспішайте її викидати. Заморожена ягода добре підійде для приготування настоянки.

Дістаємо з морозилки ягоду і вибираємо необхідну кількість для приготування настоянки. Брати можна будь-яку, яка у вас є: вишня, смородина, малина, брусниця, чорниця і т. д.

Природно, набуваємо і алкогольну основу, в даному випадку – це горілка, як найбільш доступний варіант. Тепер вибираємо тару, де будемо робити настоянку. Багато хто використовує для цього трилітрові банки. Однак я для себе вибрав найбільш зручний варіант – скляні пляшки з-під гранатового соку.

За обсягом – вони літровий, що зручно, по-друге, вони закриваються кришками, що загвинчуються і немає потреби шукати кришки. Краще всього використовувати пляшку з темного скла, але підійде і з звичайного світлого.

Отже, все приготували. Тепер необхідно заповнити тару ягодою. Ось тут-то і виникає питання, а скільки все-таки класти. Відразу зазначу, що в таку пляшку я кладу ягід трохи менше половини її обсягу. Смак від цього у настоянки анітрохи не змінюється, вона виходить насиченим і ароматною.

Втім, можна заповнити пляшку повністю. Якщо ви робите в трилітрових банках, тоді заповнюйте її ягодою всю.

Ще один момент – цукор. Часто його радять класти відразу, але деякі кладуть вже в кінці приготування. Я йду по цьому шляху, проте цукор найчастіше не кладу. Він знадобиться, якщо ви хочете зробити настоянку солодкої – а це вже справа смаку. На трилітрову банку знадобиться близько двох-трьох склянок цукру.

Цікаве:  Салат з крабовими паличками – 7 простих і смачних рецептів

Залишається тільки залити все горілкою. Заливаємо до самого горла, ягода повинна бути повністю занурена в рідину.

Ємність герметично закривається і ставиться наполягати при кімнатній температурі в темному місці на 25 днів. Кожні п’ять днів ємність необхідно струшувати. Після закінчення терміну настоювання продукт пробується на смак і, при необхідності, подслащивается. Якщо ви додали цукор, добре перемішуєте і ставите в холодне місце: льох або холодильник дня на 4.

Остаточно готовий продукт багато проціджують, ягоди викидають, а рідина прибирають на зберігання. Зазначу, що я так теж не роблю, навіть більше, ці ж ягоди я використовую повторно, після чого вже їх викидаю. При цьому смак повторно настояних ягід не змінюється. В принципі, можна додати жменю свіжих.

Зберігати продукт краще в темному місці, тоді його можна тримати близько двох років.

Крім ягід в цьому році я вирішив ще використовувати і абрикоси.

Благо, їх завжди багато, але крім варення і компотів вони нікуди не йшли. Засипавши трохи більше половини, заливаємо горілкою ємності і прибираємо в темне місце настоюватися.

Що ж, по закінченні подивимося, що вийшло.