Рецепт коньяку на чорносливі

Всі компоненти для приготування даного коньяку можна спокійно придбати в магазині. Єдино, тут використовується кора дуба, але її ви знайдете в будь-якій аптеці.

Інгредієнти:
  • Чорнослив — 10 шт.
  • Горілка — 2 л.
  • Кора дуба — 2 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Лимонний сік — 2 ст. л.
  • Гвоздика — 6 шт.

Попередньо кору заливаємо окропом і залишаємо розм’якшуватися хвилин 15. За цей час готуємо лимонний сік, який отримуємо з вичавленого лимона. Далі беремо банку, кладемо туди кору, додаємо всі інгредієнти, крім цукру і заливаємо горілкою.

Цікаве:  Рецепт торта «Наполеон» з кремом зі сметани, кисломолочного сиру

Банку закриваємо кришкою, ставимо в темне місце настоюватися протягом трьох тижнів.

Після закінчення цього терміну дістаємо банку, кладемо в неї приготовлену заздалегідь цукрову карамель. Знову закриваємо банку, ставимо її на п’ять днів настоюватися далі.

Через п’ять днів отфильтровываем коньяк і розливаємо його по пляшках. Напій готовий до вживання.