Рецепт коньяку з кавою

Думаю, цей рецепт сподобається любителям такого напою, як кава, оскільки в приготуванні коньяку використовується натуральна мелена кава.

Інгредієнти:
  • Кава мелена — 2 ст. л.
  • Горілка — 3 л.
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Вода — 100 мл
  • Гвоздика — 10 шт.
  • Кориця — 1 шт.
  • Ванілін — 5 р.

Першим ділом варимо сам кави. Можна зварити більше, частина використовувати для приготування коньяку, а частина випити, поки готуєте цей самий коньяк. Поки кава гаряча, додаємо в нього корицю і гвоздику, залишаємо хвилин на 15 постояти.

Цікаве:  Кабачки на зиму – смачні рецепти заготівлі

Потім беремо трилітрову банку, переливаємо туди каву і додамо ванілін. Ванілін надає солодкуватий смак, тому багато його додавати не варто, а можна взагалі обійтися без нього. Потім заливаємо горілку.

Перемішуємо все, накриваємо кришкою, ставимо настоюватися на два тижні в темному місці. Через два тижні дістаємо банку. Беремо цукор (три столові ложки), робимо з нього на сковороді карамель-льодяник. Кладемо цей цукровий льодяник у коньяк і наполягаємо ще з тиждень.

По закінченні настоювання фільтруємо напій, розливаємо в пляшки. Коньяк готовий до вживання.