Поради кулінарів

Салат з капустою і редискою вийде особливо смачною, якщо використовувати молоді овочі і додати трохи яблучного оцту (1/2 чайної ложки). Можна також всипати в блюдо щіпку цукру, скропити його лимонним соком. Не слід використовувати продукти, якщо на них є сліди гнилі. Навіть дрібна точка свідчить про те, що заражений овоч в цілому.

Страва буде гарним і корисним, якщо дотримуватися наступних рекомендацій:

1. Потрібно застосовувати виключно вирощені на своєму городі овочі або куплені у добросовісних продавців. Щоб перевірити продукти на наявність нітратів, необхідно використовувати домашній аналіз. Для цього знадобляться: фенолфталеїнова папір, цинкова пил (30 мг), луг (10 крапель). Овочі поміщають у склад з лугу і цинкової пилу, нагрівають. Папір зволожують дистильованою водою, кладуть близько продуктів. При високих дозах нітратів папір набуває червоний колір. Для спрощення перевірки краще всього придбати нітратомір.

Цікаве:  Яблучний джем на зиму в домашніх умовах за простим рецептом

2. В блюдо для більшої пікантності іноді додають мариновані овочі. Якщо в будинку є консервовані огірки, помідори, їх можна використовувати в подрібненому вигляді.

3. Цілком допустимо застосування для такої страви тертого голландського сиру, бринзи або курячого яйця.

4. Замість соняшникової олії можна використовувати оливкова або кукурудзяна.

5. Якщо домочадці або гості люблять гостре, рекомендується додавати в блюдо трохи червоного і чорного перцю, часникового соусу йди аджики.

Рецепт смачного салату господарі часто урізноманітнюють з допомогою різних морепродуктів, шматочків курки, солодкого перцю. Таке блюдо подають з картоплею, кашами, шашликами. Слід поставити на стіл для гостей солянку, перечницю, гірчицю.