Всім привіт! Сьогодні я займуся приготуванням гарячої страви, яка сподобається всім любителям м’ясних страв. Котлети в духовці з фаршу готуються дуже легко і швидко. М’ясо можна взяти будь-яку (яловичина, свинина, птиця) все одно вийде смачно.

Ми з вами раніше вже готували курячі котлети в духовці, тому сьогодні у мене фарш змішаний. І в нього я додам трохи вершків, манки і тертої картоплі. Це мій секрет пишноти і м’якості готових виробів. А так само нам знадобиться цибулю, яйце і спеції.

Чому готувати котлети в духовці мені подобається більше, ніж смажити на сковороді? По-перше, такі вироби ніколи не розвалюються. По-друге, не треба стояти біля плити, перевертати кожну котлетку, бризкаючи жиром у всі сторони. У третіх, калорійність страви набагато нижче, ніж при обсмажуванні на олії.

До такої страви можна подати будь-який гарнір. А можна прямо на деко з котлетами розподілити кружечки картоплі і інші овочі.

Котлети в духовці з фаршу свинини і яловичини (покроковий рецепт)

Отже, куховарити будемо з комбінованого м’ясного фаршу. Влітку я його сдабриваю свіжим дрібно рубаний кропом. Взимку можна взяти заморожену або сушену зелень.

Манку я використовую замість хліба. Вона розм’якшує котлети і не дає їм стискатися при приготуванні в жаровом шафі.

Нам знадобиться:

  • Змішаний фарш -1 кг.
  • Картопля — 200 гр
  • Цибуля — 300 гр.
  • Часникові зубчики — 2-3 шт.
  • Яйце куряче — 1 шт.
  • Вершки — 1/4 склянки
  • Манна крупа — 3 ст. ложки
  • Сіль, коріандр, перець чорний мелений — за смаком
  • Олія рослинна і топлене — для змащування форми

Приготування фаршу:

1. Очистити і помити всі овочі. Цибулю і часник подрібнити в блендері або кухонному комбайні до стану кашки. Можна, звичайно, і дуже дрібно нарізати. Якщо Ви готуєте фарш на м’ясорубці, то цибулю і часник можна перекрутити на ній же.

2. Картоплю натерти на крупну тертку. Можна також скористатися кухонним комбайном або м’ясорубкою.

Але все-таки не раджу сильно дрібнити. Картопля саме середньої «тертости» добре розм’якшує готові вироби.

3. Далі в глибоку миску помістити всі підготовлені інгредієнти. Сюди ж вбити яйце.

4. Приправити все це сіллю, коріандром, меленим перцем і зеленню. Долити 1/4 склянки вершків і всипати манну крупу.

Цікаве:  Соковитий люля-кебаб з курятини з домашніми лавашными коржами

5. Фарш треба гарненько вимісити і відбити. Тобто підняти і кинути в миску і так повторити кілька разів. Залишити його відпочити на п’ятнадцять хвилин.

Як формувати котлети:

6. Тепер можна приступити до формування котлеток. Для цього, фарш перемістити на обробну дошку або панель для розкочування тіста. Викласти з нього рівний прямокутник.

7. Розрізати ножем на порційні частини. Як це зробити? Поділити його навпіл спочатку поперек, потім уздовж. А потім так само вчинити з кожної четвертинкою.

Цьому мене навчила знайома кухарка. Так всі вироби будуть одного розміру.

Дивіться нижче на фото, що вийшло.

8. Форму для запікання застелити фольгою і змастити рослинним або топленим маслом.

9. З кожного такого порційного шматка потрібно сформувати котлетку і помістити на деко. Яка буде форма, вирішуйте самі — кругла або овальна. Хоч навіть сердечками.

Краще це робити мокрими руками, тому поставте поруч миску з водою.

Можна обваляти котлети в борошні або панірувальних сухарях, але я цього робити не буду.

10. Попередньо розігріти до 200 градусів духовку. Коли піч повністю прогрілася, відправляйте в неї деко.

Якщо ставити в недостатньо прогріту духовку, то рідина буде випаровуватися з котлет по мірі нагрівання. Від цього вони будуть сухуватими.

Готується страва буде 30-40 хвилин.

Коли побачите, що котлетки вже зарум’янилися, вимикайте нагрівання. І нехай вони дійдуть при остигає температурі. За цей час можна приготувати соус і кращий гарнір до них — картопляне пюре.

Соковиті і смачні котлети в духовці з фаршу з томатною підливою (відео)

Багато люблять, щоб підлива була відразу в одній посуді з котлетами. Це відео від каналу «Простий рецепт» демонструє нам як приготувати саме таке блюдо.

Для цього нам знадобиться:

  • Фарш будь — 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Рослинне масло — 1 ст. ложка
  • Борошно — 1 їдальня ложка
  • Томатна паста — 1 ст. ложка
  • Сіль і перець чорний мелений — за смаком
  • Вода — 1 стакан

Цей варіант нагадав мені ніжні котлетки, як у дитячому садку. Дітям, напевно більше сподобається блюдо, приготоване таким способом.

Ось таке апетитне можна приготувати за годину для своєї улюбленої сім’ї.

А я прощаюся з вами і дякую всім, хто дочитав цю статтю до кінця. Значить ви сьогодні готували разом зі мною. Котлети в духовці просто неможливо зіпсувати, якщо не спалити, звичайно.