Салат з капустою редискою і огірком (рецепт з фото)

Цю страву можна готувати кожен день або до свята. У разі раптового приходу гостей реально швидко створити вітамінний шедевр, який підійде в якості закуски. Час його приготування не перевищує 30 хв. При наявності зайвої ваги дозволяється їсти салат з капустою редискою і огірком – калорійність продукту на 100 г ледь сягає 70 ккал. Натуральна клітковина нормалізує травлення, допомагає виводити шлаки з організму, сприяючи зниженню маси тіла.

Інгредієнти, які знадобляться:

  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • морква свіжа – 1шт.;
  • огірок – 1-2 шт.;
  • капуста свіжа – 1/3 качана;
  • редис – 300 г;
  • сіль – на смак;
  • запашний перець мелений – 3 г;
  • коріандр – 4 г;
  • оцет – 1/3 ч. л.;
  • кетчуп томатний – за смаком;
  • олія соняшникова – для заправки.

Рецепт салату з овочів:

1. Редис, цибулю, капусту, моркву, огірки миють під струменем води.

Цікаве:  Варення із соснових шишок — корисні властивості та рецепти приготування

2. Ріжуть кружальцями огірки, редис, потім нарізують у вигляді кубиків. Дрібно рубають зелену цибулю.

3. Натирають на середній терці моркву. Залишають один кружечок моркви, ріжуть його на трикутники (для прикраси блюда).

4. Капусту дрібно шаткують і висипають в загальну миску.

5. У ємність з капустою додають моркву, огірки.

6. Потім у ту ж тару висипають редис, зелена цибуля.

7. У миску з нарізаними овочами додають спеції, сіль, оцет. Поливають інгредієнти маслом, ретельно перемішують до однорідного стану.

8. Викладають отриманий салат з капустою, редискою і огірком в порційні тарілки.

Готове блюдо в кожній тарілці присмачують кетчупом, прикрашають зеленим цибулею, скибочками моркви, подають до столу. Як гарнір підійде варена картопля, рисова каша, вермішель. Картоплю очищають, миють, варять протягом 15-20 хвилин, розминають, солять і перчать.