Привіт, гість! Я постійно шукаю нові рецепти, щоб не набридало одне і те ж. Сьогодні у мене осетинський пиріг з м’ясом. І вам порекомендую цю парочку варіантів. Ця випічка зовсім не складна в приготуванні. Тим більше, якщо ви готували вже домашню піцу, то і тут не виникне питань.

Калорійність цієї страви 176 кКал на 100 грамів. Але це для начинки з яловичини. Для зменшення цього показника, візьміть фарш з курки або індички. А якщо у вас вже готове дріжджове тісто, то випічка не займе багато часу.

Начинки можуть бути різними: з сиром або м’ясом, овочами та зеленню. Так само і з ягідними наповнювачами. Фыдджин — це пиріг з рубаним м’ясом. Його ми сьогодні і будемо пекти.

Рецепт налічує багато століть і має культове значення в Осетії. Страва це подають на бенкети і в будні.

Осетинський пиріг фыджин приготований в духовці

Будь-які пироги вважаються вдалими, якщо тісто тонке і м’яке, а начинки багато. Якщо ж навпаки, то говорять про недосвідченість господині.

Досвід же в цій справі можна отримати тільки на практиці. Частіше балуйте своїх близьких випічкою. І з кожним разом результат буде все краще.

Нам знадобиться:

Тісто

  • Борошно — 350 грам
  • Дріжджі сухі — 11 грам
  • Сіль і цукор — по 10 грам
  • Рослинне масло — 30 мілілітрів
  • Вода тепла — 0,2 літра
  • Масло вершкове 20 грам

Начинка

  • Фарш яловичий — 400 гр.
  • Часникові часточки — 2-3 шт.
  • Невеликі цибулини — 2 шт.
  • Перець і сіль за смаком
  • Пучок кінзи
  • Масло вершкове — 20 гр.
  • Вода — 1/3 склянки

Приготування:

1. У глибоку миску влити склянку води. Додати цукор, сіль, сухі дріжджі, олію і ретельно перемішати. Вода повинна бути теплою, але не гарячою. Інакше тісто не підніметься.

2. Потім поступово підсипаємо борошно, не перестаючи працювати віночком. Якщо борошна здасться замало, то підсипати побільше. Таке може бути в силу різних причин. Наприклад, різна вологість борошна.

Однак, не перестарайтеся з борошном! Нехай тісто буде швидше рідкувате, ніж туге.

Занадто круте тісто після запікання стане жорстким.

3. Далі, на дошку потрусити трошки борошна і перекласти масу з миски. Вимішуйте вручну, поки не вийде однорідний «колобочек». Прибрати його в миску, накрити кухонним полотенчиком і залишити в теплі підніматися. Обов’язково місце повинно бути теплим, так як тісто не любить прохолоду.

4. Тим часом, можна зайнятися приготуванням начинки. Яловичий фарш покласти в глибокий посуд, додати до нього перець і сіль. Насправді, м’ясо можна використовувати будь-яке, яке вам більше до смаку.

Цікаве:  Баклажани на зиму, кращі рецепти заготовок «Пальчики оближеш»

5. Кінзу помити, дрібно порубати і відправити до м’яса. Можна взяти й іншу зелень.

Більшість осетинських страви містять у складі таку своєрідну пряну травичку як кінза. Не завжди звичну для наших співвітчизників.

6. Почистити і помити цибулю та часник. Цибулини нарізати кубиками, а часник пропустити через прес або дрібно порубати. Начинки осетинських пирогів не обходяться без цих гостреньких складових.

7. Тепер фарш, рубану кинзу, подрібнену цибулю і часник, змішати. Долити третину склянки води, щоб начинка була соковитіше і знову ретельно перемішати. Готово! І нам залишається почекати коли тісто підніметься).

8. Піднялося тісто розділити на дві рівні частини. І кожну з них розкачати в діаметр форми. Першу покласти у форму, в якій будемо випікати наш смачний пиріг.

9. На цю частину викласти начинку, залишаючи по краях відступи приблизно півтора-два сантиметри. Для того, щоб надалі нам було простіше зчепити дві частини пирога.

10. Другу частину скласти двічі навпіл і зробити насічки-надрізи від середини. Подивіться як це зроблено на фотографії нижче.

11. Потім-розгорнути і накрити цією частиною начинку. Далі краї тіста щільно підвернути. Тобто зліпити між собою, щоб начинка не втекла», і блюдо було красивим.

12. Поставити в заздалегідь прогрітий до 200-220 градусів духовку на 20-30 хвилин. Слідкуйте за румянностью пирога, адже потужність духовок може бути різною.

Аромат з духовки йде такий, що неможливо забути про те, що там печеться пиріг. Коли дістанете готову страву, прикрийте його рушником на 10 хвилин. Нехай трохи відпочине. Тепер потрібно ретельно змастити верхівку і краю вершковим маслом, так він буде ще смачніше і ніжніше. Подавайте на стіл і пригощайте близьких!

Як приготувати осетинський пиріг з м’ясом в домашніх умовах (відео)

Ще один дуже привабливий рецепт приготування цього смачного пирога від автора Max Hripkov. Подивіться ролик, в якому він дуже апетитно розповідає і показує виготовлення свого пирога. Ви, безумовно, захочете приготувати за цим рецептом.

Для начинки:

  • яловичий фарш — 600 грам,
  • цибулина — 1 штука,
  • часникові зубчики — три штуки,
  • сіль і перець за смаком,
  • пучок свіжої кінзи,
  • вода — 70 грам.

А для тіста наступні інгредієнти:

  • борошно — 400 грам,
  • вода — 200 мілілітрів,
  • дріжджі — 4 грами,
  • сіль і цукор по одній чайній ложці.

Ось так все смачно і просто! Здивуйте гостей і домочадців цим прекрасним блюдом кавказької кухні. Вони залишаться дуже задоволені.

А я дякую всім, хто готував разом зі мною! А якщо ви тільки збираєтеся піч осетинський пиріг з м’ясом, то натискайте на кнопки соцмереж. Так рецепти залишаться на вашій сторінці.