Є незвичайні і рідкісні рецепти заготівлі томатів на зиму. Наприклад, помідори в соку смородини або яблучному соку. Такі рецепти добре робити, коли у вашому погребі вже стоять мариновані помідори в банках.

Людина завжди шукає новий рецепт заготівлі з пікантним смаком. Щоб з радістю здивувати гостей за столом. Не дарма кажуть: запасливий людина краще багатого. Тому, якщо, набрали чинності самі помідори в банку просяться, то зробіть їх по щедрому красиво.

Виявляється, перші завезені в Європу з Південної Америки помідори мали дрібні плоди жовтуватого кольору. Вони були немов золоті та їх називали «томатль». У нас їх стали називати «томат». А в Європі їх ще довго називали «золоте яблуко».

Помідори в соку червоної смородини на зиму

Необхідні продукти:

  • Помідори — 2 кг
  • Вода — 1 літр
  • Сік червоної смородини — 300 мл
  • Гвоздика — 2 шт.
  • Чорний перець горошком — 5 шт.
  • Цукор — 200 г
  • Сіль — 50 г
Цікаве:  Варення з груші на зиму: прості рецепти варення грушевого

Спосіб приготування:

1. Помідори вимийте. Проткніть зубочисткою з боку плодоніжки.

2. Щільно укладіть томати в підготовлені скляні банки.

3. Приготуйте заливку. Для цього розчиніть у воді цукор і сіль. У розчин додайте сік червоної смородини і доведіть все до кипіння.

4. Приготовленою заливкою три рази заливайте томати в банках.

5. Зробіть пастеризацію заготовки. Витримайте в киплячій воді літрові банки — 15 хвилин, трилітрові банки — 25-30 хвилин.

6. Потім відразу ж загорніть кришками.