На день народження мами я вирішила приготувати торт «Наполеон» в перший раз. Мені захотілося, щоб він був великий, красивий і оригінальний. Я не знайшла на просторах інтернету саме той рецепт крему, який би я хотіла використати для свого торта. Тому я вигадала власний рецепт, щоб там були саме ті інгредієнти, які необхідні мені. Сім’ї торт дуже сподобався. З’їли його дуже швидко. Тому я вирішила поділитися рецептом цього ніжного десерту. До кожного кроку приготування додаються фотографії.
Список продуктів, які я використовувала для приготування «Наполеона»
- Листкове заморожене тісто – 1 кілограм;
- масло вершкове – 200 грам;
- сметана 26 % – 600 грам;
- сирний сир – 300 грам;
- цукрова пудра – 200 грам;
- варена згущене молоко – 50 грам;
- білий шоколад – 80 грам;
- молочний шоколад – 80 грам;
- молоко – 20 грам;
- полуниця для прикраси – 20 штук;
- яйце для змащування коржів;
- ванільний цукор – 10 грам;
- арахіс – 30 грам.
Торт можна приготувати за один день. Приблизно дві години пішло на роботу з коржами. І дві години – на крем і складання. Але я готувала в перший день листкові коржі, у другий день збирала торт.
Випікання коржів для торта
У мене часу було мало. Тому я вирішила купити заморожене тісто, а не вимішувати його сама. Я його попередньо розморозила, і розклала на столі.
В упаковці виявилися квадратні коржі. Але я захотіла, щоб мій торт був круглим. Довелося квадрати трохи розкачати, і сформувати круглу форму з допомогою тарілки.
З обрізаних шматочків теж розкатала тісто. Вийшло п’ять кіл. Далі на деко постелила папір для випічки, і поклала перше коло. Вилочкою обов’язково зробила дірочки, щоб при випіканні тісто рівне піднімалося.
Збила одне яйце, з допомогою пензлика змащувала кола зверху. Пекла коржі при температурі 200 градусів в електричній печі близько 15 хвилин. Я чекала, щоб верхній шар покриваються рум’яною скоринкою. Її я використовувала для крихти при оформленні торта.
Теплий корж я ділила на дві частини, хрусткі шар соскабливала ножем для крихти. «Наполеон» без крихти – не «Наполеон»!
У підсумку для торта у мене вийшло 8 коржів і багато крихти. За ніч вони добре охололи.
В цей же день я варила згущене молоко. Варитися вона три години, тому підготувати її потрібно було заздалегідь. На наступний день я вже готувала крем і збирала гарний торт.
Приготування крему і збірка торта
Я захотіла, щоб у моєму торті було три види крему. Основний – це сметанний з сирним сиром, два шари були просякнуті кремом на основі згущеного молока і сметани. І в крем для вирівнювання я додала більше олії та кисломолочного сиру, щоб він краще тримав форму.
Приготування крему:
1. Масло дістати заздалегідь. Воно повинно бути растаянное і м’яке, кімнатної температури.
2. Масло викласти в каструлю, насипати пакетик ванільного цукру, трохи пудри, і збивати на середній швидкості до м’якого стану.
3. Трохи цього масла я взяла для приготування основного сметанного крему. У нього я стала поступово додавати сметану і цукрову пудру 100 грам. Сметани я взяла поки 450 грам. Все це треба збивати міксером на маленькій швидкості близько п’яти хвилин. Коли сметана загусла, я додала банку кисломолочного сиру. Крем готовий.
4. Крем я розділила на дві частини. Одна частина повинна бути менше, вона піде на два шари крему з вареного згущеного молока. Розкласти два крему по мисках, накрити плівкою і прибрати в холодильник охолоджуватися.
5. Поки крем охолоджувався, я зробила прикраса. Зараз сезон полуниці. Вона у нас на дачі вже поспіла. Я вирішила зробити її в шоколадній глазурі, і прикрасити цим творінням торт. Для цього розтопила трохи білого і молочного шоколаду з горішками на водяній бані окремо. Додала трохи молока і масла, і добре размешала. Полуницю я вимила і обсушити на рушник заздалегідь. За допомогою зубочистки, занурювала полуницю в розтоплений шоколад, і акуратно відкладала її на пластиковий контейнер.
Листочки я залишила «для краси», можна їх очистити. Полуницю відправити в холодильник для закріплення глазурі.
6. Після цього я почала збирати торт. Нижній крем — крем із згущеним молоком. Я взяла сметанний крем, і збила його з п’ятьма столовими ложками згущеного молока. Дрібно порубила солоний арахіс, і всыпала його в крем. Все добре размешала.
Не варто боятися, що вийшло жидковатая суміш, потім на торті вона загусне.
7. Під основна страва я підклала ще одну широку тарілку. На дно було вирішено посипати листкові крихти, промазані кремом.
8. Нижню частину коржа промазала кремом з горіхами, і поклала промазану сторону на крихти. Потім вже цей же крем нанесла на верхній шар коржа.
9. Такі коржі я вже промазывала сметанним охолодженим кремом.
10. Передостанній шар – знову крем зі згущеного молока. І присипала залишилися горіхами. Останній шар мастила сметанним кремом, а потім накрила останнім листковим коржем.
На середину я завдала залишився крем зі згущеного молока, збитий з залишками розтопленого білого шоколаду. Це коло я не стала потім засипати крихтою, а посипала дрібно нарізаними горіхами.
11. У мене залишилися масло і сметана, і трохи сметанного крему. Я все збила міксером разом з ще одним пакетом пудри. Додала ще одну банку кисломолочного сиру. Вийшов досить густий крем для вирівнювання.
12. І цим кремом я обмазала як слід навколо весь торт лопаткою, крім кола з глазур’ю з згущеного молока, сметани та білого шоколаду.
Крем на смак дуже схожий на вершкове морозиво, а торт з ним дуже повітряний і ніжний, зовсім не сухий.
13. Останнім етапом було — нанесення крихти і прикраса полуницею в шоколаді.
Ось який гарний торт вийшов. Я ще прикрасила його ягодами свіжої червоної смородини.
Фотографія тортика в розрізі.
Він виявився дуже важким і об’ємним. Гостей було багато, і з’їли його за один день. Він не нудотний завдяки прісного тесту і творожному сиру. Ідеально підійде до чаю, кави або келих охолодженого шампанського.
Сподіваюся, комусь стане в нагоді мій рецепт незвичайного торта «Наполеона». Готуйте і їжте із задоволенням!