Всім привіт! Іноді хочеться такого десерту і легкого, смачного, і при цьому, щоб з найменшими клопотами. Скажете — бач, чого захотіла! А, між іншим, зробити такий десерт простіше простого! Це желейний торт з фруктами і ягодами.

Сьогодні я і займуся його приготуванням. І Вас запрошую взяти участь у цьому заході. Сметанно-желейний торт робиться без випічки. Готовий виріб охолоджується в холодильнику. Відмінно підходить, коли в жарку погоду хочеться прохладненького. Та й у будь-який час року цей десерт прикрасить будь-який стіл.

Калорійність цього ласощі невелика. Всього 150-170 кілокалорій на 100 грам. Залежить від жирності сметани, яку ви будете використовувати. Ну, і від того скільки ви захочете додати цукру при виготовленні.

Фрукти і ягоди для цього ласощі можна брати будь-які. Чим вони більш різнобарвні, тим нарядно буде готовий виріб. Тільки дотримуйтесь пропорції, щоб не виявилося замало желатину. Інакше тортик не застигне.

Желейний торт з фруктами без випічки (на сметані і желатині)

Цей простий рецепт не передбачає ні випічки, ні довго проведення часу на кухні. Всього лише треба все нарізати, перемішати і спокійно займатися своїми справами, поки торт сам доготовится. Чудово, чи не правда? І все це в домашніх умовах.

Желейний торт з фруктами без випічки іноді називають «Бите скло» або «Калейдоскоп». Тому що в ньому різноколірні фруктові шматочки виглядають, як осколки скла. Дуже красиво і святково. При цьому навіть не потрібно возитися з укладанням торта і його окрасою. Цукор у мене взято по мінімуму 2/3 склянки. Але якщо ви любите якнайсолодше, то візьміть повний стакан.

Якщо замість желатину використовувати агар-агар, то готовий десерт буде довго стояти на столі і не розтане. Желатиновий ж просить, щоб його з’їли швидше.

Отже, дивимося рецепт, покрокові фото і приступаємо!

Нам знадобиться:

  • Желатин — 30 гр.
  • Вода — 0,5 склянки
  • Ванілін — 1 пакетик
  • Персики — 2 шт.
  • Полуниця — 1 склянку
  • Чорниця або лохина — 1 стакан
  • Сметана — 400 гр.
  • Цукрова пудра — 2/3 склянки

Приготування:

1. Насамперед необхідно підготувати желейну основу. Для цього заливайте желатин половиною склянки холодної води і ретельно перемішайте. Залиште в такому вигляді для набухання на 20 хвилин.

2. Тим часом, ретельно помийте фрукти і ягоди. З персиків акуратно зніміть шкірку і розріжте на невеликі шматочки довільної форми. Полуницю наріжте половинками, але якщо попалася велика, то можна і четвертинками. Вся нарізка за Вашим бажанням і фантазії.

Цікаве:  Картопля по-селянськи в духовці — 5 покрокових рецептів

3. Потім, сметану викладіть в глибоку миску. Додайте цукрову пудру, ванілін і ретельно перемішайте ці інгредієнти між собою. Можна збити міксером або віночком до кремоподібної маси.

Сметана теж підходить будь-якої жирності. Хто на дієті, нехай візьме 10%. А хто не боїться калорій, можна і 25% сміливо брати.

4. Набряклі желатинову масу перелийте в маленьку каструльку і поставте на плиту. Повільний вогонь. Помішуйте, поки желатин повністю не розчиниться.

Не кип’ятити! Як тільки желатин розчинився, відразу знімайте з вогню.

Дайте охолонути желейної маси близько 10 хвилин. Потім починайте підливати її змішувати зі сметаною підливаючи тонкою цівкою. Постійно збивайте віночком.

5. Візьміть форму або велику миску, в якій готується Ваш желейний торт з фруктами. І заповніть її сметанною масою і нарізаними шматочками фруктів. Все акуратно перемішайте, щоб фруктово-ягідна маса не пом’ялася і рівномірно розподілилася.

6. Далі справа часу. Можна накрити форму харчовою плівкою або прямо відкриту поставити в холодильник. Застигати страва буде 2-3 години. В цей час можете зайнятися приготуванням інших страв.

7. Коли маса застигла, у велику ємність налити трохи гарячої води і опустити туди миску з майбутнім тортом на десять-п’ятнадцять секунд. Таким чином він трохи підтане і легко вискочить з форми.

Далі, накрити великою тарілкою, на якій буде базуватися виріб і перевернути миску з тортом.

Желейний торт з фруктами і ягодами чекає всіх до столу! Додатково прикрасьте його ягодами, якщо хочете. Але він тепер дуже апетитний.

Покроковий рецепт желейного торта з сиру з полуницею (відео)

Ще один дуже смачний варіант приготування швидкого і корисного торта демонструє у своєму відео автор каналу «Смачно, Просто і Доступно». Корисність страви в тому, що воно містить крім ягід, ще й сир. І, звичайно, смачне ласощі — це теж користь, так як приносить гарний настрій.

Нам потрібно:
сир — 400гр.
сметана — 500мл.
молоко — 200мл.
цукор — 100гр (за смаком)
ванілін
полуниця — 500гр.
крекер — 600гр.
желатин — 4 ст. л. (30гр.)
вода — 150мл. (для желатину)

Ось такий шикарний торт, який відмінно підійде до святкового столу, а також просто до домашнього чаювання. Я ж на цьому з Вами прощаюся і рекомендую такі тортики готувати частіше діткам і собі коханим.