
Швидкий салат з капусти легко готувати на домашній кухні. Він підходить для тих, у кого мало вільного часу, але є бажання урізноманітнити сніданок або вечерю. Це справжня скарбниця вітамінів і мікроелементів, корисних для організму. Прості секрети кулінарів допомагають створити оригінальне блюдо для свята і на кожен день.
Як з’явився салат? Трохи історії
Вперше такі страви почали готувати ще в Стародавньому Римі. Цей період збігся з актуальністю бенкетів, під час яких на стіл подавалися страви з овочів зі спеціями. Салат зі свіжою капустою римляни готували з особливою майстерністю, додаючи в нього популярні прянощі. В епоху Ренесансу (XVI – XVII століття) овочі завжди були присутні при виготовленні кулінарних шедеврів для світських урочистостей.
До XIX століття салати готували виключно на основі свіжих овочів з травами і фруктами. Пізніше кулінари стали додавати додаткові інгредієнти (м’ясо, сир, курячі яйця). З початку XX століття такі страви почали різноманітити, використовуючи багату фантазію. В цей час кухаря перестали боятися сміливих експериментів з продуктами.