Як готувати сливово-грушеве варення на зиму

У цьому рецепті додаємо до основного продукту сливи. Вони додадуть більш ніжну текстуру десерту. Прянощі внесуть в солодкість багатогранну смакову гаму і буде дуже цікавий смак. Уварюють до загусання. Якщо ви не любите якусь пряність, просто не беріть її.

Інгредієнти:

  • 1 кг груші
  • 500 г сливи
  • 500 г яблук
  • 2 зірочки бадьяна
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1.5 кг цукру
  • 150 мл води

Спосіб приготування:

Фрукти миємо й обсушуємо. Сливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.

Інші плоди нарізаємо невеликими кубиками. Серцевину викидаємо. У велику каструлю перекладаємо всі продукти.

Всыпем туди ж цукор. Все акуратно розмішуємо, щоб солодкість не була шматками. Додамо води.

Цікаве:  Смачний заливний пиріг кіш з начинкою з бекону, зелені, сиру та вершків

Ставимо посуд на плиту. Закидаємо в шедевр прянощі. Доводимо на повільному вогні вариво до кипіння. Після цього варимо 40-50 хвилин.

Якщо буде утворюватися піна, її прибираємо. Якщо не хочете, щоб вона не з’являлася,досвідчені кулінари рекомендують додавати трохи вершкового масла.

Але тоді обов’язково на кришечці пишіть з чим солодкість. А то ми дуже довго гадали, що це за крупинки, які з’явилися на поверхні. Правда було дуже смачно.

Потім перекладаємо в чисті балони. Залишаємо десерт остуджуватися до кімнатної температури. Закриваємо пергаментом або металевими кришками. Зберігаємо в сухому, темному і прохолодному місці.