Рецепт варення з груш і червоної горобини

Зварені таким способом плоди будуть дуже смачні. Десерт виходить дуже красивого прозоро кольору. Наповнений величезною кількістю вітамінів. Горобина додасть нову нотку смаку в солодкість. Сподіваюся, сподобається всім любителям заготовок смакоти на зиму.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг. груші чищеної
  • 200-300 р. горобини червоної
  • 1, 3 кг. цукру
  • 150 р. води

Спосіб приготування:

Плоди добре промиваємо. Потім основний компонент нарізаємо на шматочки зі шкіркою. Викидаємо тільки семянную коробку. Потім ставимо варити сироп. Висипаємо В каструлю цукор. Вливаємо воду і закидаємо туди ж горобину.

Ставимо на повільний вогонь і варимо до розчинення цукру. Не забуваємо періодично перемішувати, щоб пісок не пригорів. Як тільки сироп стане прозорим, додаємо в нього порізані часточки фрукта. Як тільки маса закипить, будемо варити 5-7 хвилин.

Цікаве:  Мариновані кабачки швидкого приготування

Вимикаємо Газ і солодкість остуджуємо кілька годин. Таку процедуру повторюємо ще 2 рази. Таким чином, ми кип’ятимо часточки в сиропі 3 рази. Потім гаряче частування перекладаємо в банки. Закриваємо герметично кришками. Перевертаємо їх на кришки шийкою вниз. Закутуємо в ковдру і залишаємо повністю охолонути. Потім ставимо в холодне місце. Якщо ви сумніваєтеся, можна зробити невеликий обсяг. Але десерт виходить дуже смачним і вітамінним.

Всі вітамінки на своєму місці. Часточки дуже красивого бурштинового кольору. Все, що не ввійшло в баночки, будемо дегустувати. Приємного апетиту.