Як зварити прозорий варення з груш часточками швидко? Рецепт п’ятихвилинка густого варення грушевого

Такий десерт здивує своїми прозорими скибочками, схожими на промінчики сонечка. Його із задоволенням будуть лопати дітки і дорослі не відмовляться. Готується він дуже просто. Так, що хазяєчки беріть на замітку.

Інгредієнти:

  • 3 кг. груш
  • 1,300 кг. цукру

Спосіб приготування:

Для приготування такого десерту підійдуть плоди будь-якого сорту. Їх гарненько промиваємо під проточною водою з губкою. Нарізаємо на не дуже дрібні часточки.

Засипаємо нарізку цукром.

Накриваємо чистим рушником або кришкою. Залишаємо настоятися 8-10 годин. Краще на всю ніч. За цей час фрукти дадуть багато соку, практично повністю. Тому ми нічого більше не додаємо. Ставимо посудину з вмістом на середній вогонь. Доводимо до кипіння. Проваримо 5 хвилин і вимикаємо.

Цікаве:  Машхурда по-узбецьки — рецепт узбецького супу з махаємо в домашніх умовах

Даємо повністю охолонути і насититися солодкістю 8-10 годин. Так проробляємо кілька разів для загущення сиропу.

Щоб вони при варінні не перетворилися в джем, ми їх не перемішуємо.

Просто ложечкою трохи опускаємо часточки вниз, щоб вони плавали в солодкої рідини. Ця Процедура може розтягнутися на 2-3 дні. Але зате ми отримаємо дуже гарне частування. За цей час сік увариться, часточки стануть прозорими. Доводимо масу до кипіння. Проварюємо 5 хвилин.

Розкладаємо дуже акуратно по стерильним балонів. Закриваємо щільно чистими металевими кришками. Взимку будемо насолоджуватися шматочками солодкого літа. Зберігати можна в квартирі подалі від опалювальних приладів. Але якщо є підвал, зберігаємо всі в ньому. Для додання кислинки можна додати лимонний сік або кислоту. Приємного апетиту.