Рецепт томатного соку на зиму через м’ясорубку з м’якоттю

Ще наші бабусі користувалися м’ясорубкою для полегшення процедури створення томатного соку на зиму. Ви теж можете задіяти саме цю кухонну помічницю. З її допомогою томатний сік вийде насичений за смаком і з м’якоттю. Повірте, це дуже смачно, а якщо не вірите, приготуйте за цим рецептом і переконайтеся особисто.

Інгредієнти:

  • помідори (будь-які) – 9 кг;
  • сіль – 4,5-5 ч. л.

Приготування:

1. Томати потрібно добре помити, видалити ущільнення від плодоніжки.

2. Збираємо м’ясорубку і пропускаємо овочі через дрібну решітку.

3. Перелити сік в каструлю і доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Варимо протягом 10 хвилин.

4. Сік потрібно перетерти через дрібне сито так, щоб макуха виходив абсолютно сухим. Це дозволяє позбутися від кісточок і залишків шкірки.

Цікаве:  Варення з вишні без кісточок на зиму: прості покрокові рецепти

5. Отриманий сік відправляємо в каструлю, перемішуємо і доводимо до кипіння, варимо протягом однієї хвилини і вимикаємо.

6. Банки стерилізуємо в мікрохвильовці. На дно тарілки потрібно налити трохи води, встановити банку і включити прилад на повну потужність на 2-3 хвилини. Кришки потрібно просто прокип’ятити в окропі.

7. Розливаємо По банках сік і закатуємо кришками. Банки перевертаємо, закутуємо і залишаємо до повного охолодження. Після цього можна відправляти напій в зручне місце для зберігання. Можна зберігати при кімнатній температурі.

По-моєму, це самий економний рецепт. Подивіться, який сухий макуха був.