Пиріг з капустою і яйцем

Список необхідних інгредієнтів:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 300 гр;
  • Кефір – 200 мл;
  • Сметана 20% – 200 гр;
  • Яйця – 2 шт;
  • Масло вершкове – 180 гр;
  • Цукор – 2 ст. л;
  • Сіль – 0.5 ч. л;
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.

Для начинки:

  • Капуста – 500 гр;
  • Яйця курячі (зварені круто) – 4 шт;
  • Масло вершкове – 50 гр;
  • Цибуля зелена – 1 пучок;
  • Сіль, перець – за смаком.

Як приготувати капустяний пиріг з яйцем:

1. Капусту дрібно шаткуємо й обсмажуємо на вершковому маслі до готовності. В кінці додаємо сіль і перець за смаком.

2. Даємо готової капусті охолонути при кімнатній температурі. Потім додаємо, нарізані кубиками яйця і зелену цибулю. Все ретельно перемішуємо.

Цікаве:  Картопля з м'ясом у духовці: покрокові рецепти приготування

3. Вершкове масло розтоплюємо і з’єднуємо з кефіром. Потім додаємо сметану, сіль і цукор. Перемішуємо масу до однорідності. Яйця збиваємо і додаємо до решти інгредієнтів.

4. Потім, борошно з’єднайте з розпушувачем, просіваємо і починаємо вводити в тісто невеликими порціями. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності.

5. Форму змащуємо маслом і виливаємо половину тіста. Рівномірно розподіляємо начинку і заливаємо рештою тестом.

6. Ставимо в розігріту до 180° духовку і випікаємо 25-30 хвилин до готовності. Приємного апетиту!

Якщо хочете, щоб у верх пирога був м’яким, після того, як дістанете його з духовки, зверху пиріг необхідно накрити чистим рушником і залишити на 15-20 хвилин