Покроковий рецепт квасу з бородінського хліба

В домашніх умовах можна без праці зробити хлібний насичений напій. З цим завданням впорається будь-яка людина, що не володіє досвідом і спеціальними навичками.

Інгредієнти:

  • 300 г бородінського хліба;
  • 80 г цукрового піску;
  • 1 ч. л сухих дріжджів;
  • 3 гілочки м’яти.

Приготування:

 

  • Хліб нарізаємо на невеликі шматочки. Підсмажуємо на сухій сковороді або підсушуємо в духовці;
  • Сухарі з бородінського хліба перекладаємо в банку, об’ємом 3 л, додаємо м’яту, цукровий пісок (можна замінити медом);
  • Вміст банки заливаємо окропом. Залишаємо на столі, поки температура рідини не знизитися до 30 градусів, тобто до кімнатної температури;
  • Сухі дріжджі заливаємо невеликою кількістю теплої води. Залишаємо на 10-15 хвилин, а потім переливаємо в банку;
  • Ємність накриваємо марлею, фіксуємо гумкою. Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 10 годин.
Цікаве:  Лечо з помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму без стерилізації

 

Проціджуємо через сито або марлю. Щоб приготувати нову партію напою використовуємо 300 г закваски, і інші інгредієнти крім дріжджів. У проціджений квас при бажанні додаємо ще трохи цукру. Потім розливаємо в пляшки і ставимо в прохолодне місце.