Як зробити домашній і смачний хлібний напій з сухого квасу

Практично в будь-якому магазині можна купити готовий екстракт, з якого виходить чудовий квас, допомагає освіжитися в спекотну пору року. Розглянемо простий варіант приготування.

Інгредієнти:

  • 250 г сухого хлібного квасу;
  • 25 г дріжджів;
  • 30 г родзинок;
  • 250 р цукрового піску.

Приготування:

 

  • Для початку скип’ятимо близько 7 л води;
  • Сухий квас висипаємо в окрему ємність і заливаємо 2 л окропу. Накриваємо кришкою і залишаємо на пару годин;
  • Після закінчення зазначеного часу проціджуємо рідина. Після чого доливаємо кип’ячену воду;
  • Живі дріжджі розчиняємо в теплій воді і відправляємо в ємність з квасом;
  • У напій додаємо цукор з родзинками. Перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 3 дні.
Цікаве:  Баклажани як гриби на зиму — рецепти швидко і смачно

 

Потім залишиться тільки процідити через сито і охолодити. Виходить не гірше, ніж напій з натуральних продуктів.