Квас з чорного хліба з родзинками і дріжджами

Даний напій люблять у нашій країні не лише влітку, але й цілий рік. При цьому приготувати його зможе будь-яка господиня, навіть без досвіду і спеціальних навичок.

Інгредієнти:

  • 250 г чорного хліба;
  • 5 р живих дріжджів;
  • Кілька штук родзинок;
  • 5 ст. л цукрового піску;
  • 3 л води.

Приготування:

 

  • Чорний хліб нарізаємо на невеликі шматочки, розкладаємо на деко і відправляємо подсушиваться в духовку на кілька хвилин, поки він не потемніє;
  • В 3-х літрову банку відправляємо підготовлені сухарі, цукровий пісок, а також родзинки. Вміст ємності заливаємо гарячою водою;
  • Залишаємо банку, поки рідина не придбає кімнатну температуру;
  • Тим часом живі дріжджі розвести в невеликій кількості води;
  • Коли вміст банки придбає температуру до 35 градусів, то додаємо дріжджі і добре перемішуємо;
  • Через пару годин напій почне бродити. Тому не потрібно наповнювати банку водою до самого горлечка;
  • Залишаємо квас на 10 годин, після чого проціджуємо, розливаємо по зручним ємкостей і відправляємо в холодильник.
Цікаве:  Торт Карпатка з заварного тіста — рецепт приготування в домашніх умовах

 

Смачний і корисний квас готовий. Можна освіжитися в спекотну погоду або зробити смачну окрошку.