Квас з чорного хліба, як у бабусі

Якщо ви хочете зробити смачний і сильний напій, то скористайтеся старим рецептом, яким користувалися ще наші бабусі. Такий спосіб приготування був популярний у часи СРСР, і покупної квас з ним навіть не зрівняється.

Інгредієнти:

  • 3 л теплої води;
  • 3 шматочка чорного хліба;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 ч. л сухих дріжджів без гірки.

Приготування:

 

  • В банку (3 л) з теплою водою висипаємо дріжджі і розмішуємо;
  • Хліб ріжемо на невеликі шматочки і обсмажуємо на сковороді або в духовці. Можете скористатися вже готовими сухариками. І перекладаємо їх у банку;
  • На розігріту сковороду висипаємо цукор і розтоплюємо його до карамельного кольору. Його також відправляємо в ємність;
  • Вміст банки добре перемішуємо. Прикриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці на добу;
  • Щоб квас вийшов газованим і сильним, додаємо в літрову пляшку 5 шт родзинок, і проціджуємо у неї квас.
Цікаве:  Варення з вишні без кісточок на зиму — прості рецепти

 

Напій відправляємо в холодильник. Через 4-6 годин, він буде готовий до вживання. Але водіям не можна його пити, так як після його вживання не можна буде продути тест на алкоголь.