Як швидко зробити домашній квас з житнього хліба для окрошки

Існує кілька думок з приводу того, на якій основі готувати річний холодний суп. Одні використовують кефір, а от інші воліють робити окрошку саме на квасі, який легко приготувати в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • Чорний хліб;
  • 5 р живих дріжджів;
  • 4 ст. л цукрового піску.

Приготування:

 

  • Дріжджі розчиняємо в теплій воді до однорідної консистенції;
  • Від буханця хліба відрізаємо два скибочки товщиною в 1 см, і розрізаємо навпіл;
  • В 3-х літрову банку відправляємо всі підготовлені продукти і заливаємо кип’яченою охолодженою до 35 градусів, водою;
  • Щоб маса, що перебродила, залишаємо напій на 1 добу;
  • Отриманий квас не використовуємо, а зливаємо його і половину разом з закваскою залишаємо;
  • Житній хліб ріжемо на шматочки і підсушуємо його в духовці. Нам також знадобиться 4 шматочка;
  • Половину суміші відправляємо в банку, додаємо сухарики і цукор, дріжджі вже не потрібні;
  • Накриваємо марлею і залишаємо в теплому місці на 1 день.
Цікаве:  Густе варення з полуниці з цілими ягодами — класичні рецепти

 

Наступним кроком проціджуємо напій, і ставимо в холодильник на кілька годин, а краще на цілу ніч.