Як запекти з фаршем кабачки швидко, смачно і дієтично

Якщо ви на дієті або просто дотримуватися правильного харчування, вам стане в нагоді цей рецепт. Завдяки йому можна зробити смачні дієтичні кабачки. Сама приготування не забере багато часу, а виглядає ефектно – у вигляді рулету. Це відмінний варіант легкого вечері.

Інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт.;
  • борошно – 2-3 ст. л.;
  • кріп – за смаком;
  • петрушка – за смаком;
  • курячі яйця – 4 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • курячий фарш – 300 г;
  • сіль – за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • сир – 100 р.

Приготування:

1. Кабачки миємо й натираємо на крупній тертці. Молоді овочі можна не очищати від шкірки, а більш зрілі – чистимо і видаляємо насіння.

2. Вбиваємо в миску курячі яйця, додаємо сіль і перець. Добре збиваємо.

3. В яєчну масу вводимо кабачки і добре перемішуємо.

4. Вводимо в суміш борошно і перемішуємо. Маса повинна бути досить густою.

5. Беремо деко застеляємо його пергаментом і розподіляємо зверху кабачкову суміш.

Цікаве:  Розсольник на зиму в банках

6. Відправляємо кабачки в духовку запікатися при температурі 180 градусів протягом 20-30 хвилин.

7. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, моєму і дрібно нарізаємо. Викладаємо на розігріту сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажуємо до золотистого кольору.

8. Додаємо в сковороду фарш і перемішуємо. Вводимо сіль і перець, добре вимішуємо і смажимо до повної готовності.

9. Перекладаємо фарш в миску, додаємо тертий сир і перемішуємо для однорідності.

10. Готовий кабачковий пласт з пергаментом перекладаємо на робочу поверхню. Зверху розподіляємо м’ясну начинку.

11. З допомогою пергаменту загортаємо рулет.

12. Далі загортаємо його в ту ж папір і відправляємо в духовку на 10 хвилин при температурі 180 градусів. Нарізаємо.

Готову страву можна подавати і в гарячому, і в холодному вигляді.

Порадуйте цим блюдом своїх близьких. У мене такі кабачки з задоволенням їсть навіть молодша дочка, яка, як мені здається, завжди сидить на дієті і дуже контролює свій раціон.