Доброго дня, дорогі мої! Напевно, вже в багатьох на дачі пішла перша полуниця. Однак для варення найкраще підійде найпізніша, дрібна.

Його калорійність складає 280 ккал на 100 грам продукту. Полуничне варення, мабуть, моє улюблене ласощі! Я його люблю і каші, і на хліб з маслом.

Досвідчені господині рекомендують варити його в товстостінній каструлі. Якщо вам хочеться варення погустіше, то вываривайте його після закипання не 10 хвилин, а в два рази більше, щоб соку майже не залишалося. Або ж зливайте періодично цей сироп, щоб не тримати полуницю на плиті занадто довго. Приємного вам кулінарної творчості!

Полуничне варення «П’ятихвилинка» – рецепт на зиму

Тут не потрібно, як зазвичай, кілька разів виварювати це ласощі. При цьому варення виходить густим і дуже смачним. Спробуйте самі!

Інгредієнти на 1 кг полуниці:

  • 1 кг цукру
  • сік одного лимона

Спосіб приготування по етапах:

Полуницю ретельно промиваємо і видаляємо з неї зайвий сміття.

Очищаємо її від зелених чашолистків.

Полуницю викладаємо в об’ємну каструлю і пересипаємо цукром. Робимо це шарами, як показано на фото!

Останній шар ягід пересипаємо цукром і залишаємо на 3-4 години, щоб утворився сік. Потім додаємо цукор, що залишився.

Ставимо полуницю на повільний вогонь і чекаємо закипання. Через 5 хвилин після закипання додаємо лимонний сік, розмішуємо, періодично прибираючи пінку, і кип’ятити ще 5 хвилин.

Розкладаємо готове ласощі за чистим банками зберігаємо в погребі чи холодильнику. Приємного апетиту!

Як приготувати смачне варення з полуниці з цілими ягодами?

Для цієї смакоти краще всього брати не першу полуницю, яка велика. А ту, що подрібніше, останню. Тоді ягоди будуть щільними і цілими.

Підготуйте:

  • 1 кг полуниці
  • 600 гр. цукру

Спосіб приготування по етапах:

Полуницю гарненько промиваємо в тазику з проточною водою, а потім викладаємо її на друшляк і промиваємо під струменем води.

Викладаємо ягоду на паперові рушники для просушування.

На дно товстостінної каструлі поміщаємо 200 грам цукру, потім 300 грам полуниці. Повторюємо ще пару раз два шари, поки ягода з цукром не закінчаться. Накриваємо кришкою і залишаємо на 3-4 години, щоб утворився сік.

Ставимо на сильний вогонь і чекаємо закипання. Полуницю акуратно перемішуємо, щоб не пом’яти. Вимикаємо плиту, як тільки закипить варення, і знімаємо пінку. Залишаємо остигати півтори години.

Тепер знову включаємо плиту і кип’ятимо ягоду, потім знову півтори години остуджуємо. Після цього повторюємо весь процес ще раз і кип’ятимо 10 хвилин. При цьому не забуваємо регулярно знімати образовывающуюся пінку!

Цікаве:  Лечо з помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму без стерилізації

Гаряче варення розкладаємо по банках і після охолодження зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!

Кращий рецепт полуничного варення на зиму без варіння ягід

Саму полуницю варити не доведеться, однак знадобиться кілька разів виварювати сироп. По мені так простіше приготувати варення традиційним способом. А ви вирішуйте самі, хоча рецепт цей непоганий. Просто на любителя!

Візьміть:

  • 1,2 кг полуниці
  • 750 гр. цукру
  • 1/3 чайної ложки
  • лимонна кислота
  • 2 гілочки м’яти
  • 90 гр. рідкого або сухого пектину по інструкції

Спосіб приготування по етапах:

Полуницю гарненько миємо, очищаємо від «хвостиків», засипаємо 500 гр. цукру і залишаємо на кілька годин для того, щоб утворився сік.

З допомогою кондитерських щипців акуратно витягаємо ягоди на чисту тарілку.

Утворився сироп ставимо на вогонь і кип’ятимо протягом 10 хвилин, додаємо лимонну кислоту, помішуємо і знімаємо пінку.

Перекладаємо полуницю в гарячий сироп, накриваємо кришкою і охолодити при кімнатній температурі.

Після цього сироп знову зливаємо і кип’ятимо 5 хвилин. На полуницю викладаємо пару гілочок м’яти, а потім заливаємо ягоду гарячим сиропом, прикриваємо кришкою. Залишаємо до повного охолодження.

Видаляємо м’яту, сироп перелити в сотейник, додаємо пектин і залишилися 250 гр. цукру. Сотейник ставимо на плиту і кип’ятимо сироп пару хвилин.

Розкладаємо полуницю по простерилизованным банкам і заливаємо гарячим сиропом, закриваємо кришками, закутуємо банки і остуджуємо їх при кімнатній температурі. Зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!

Густе варення з полуниці з додаванням желатину

Зазвичай полуничне варення швидкого приготування виходить рідким, тому для того, щоб його довго не уварювати, додається желатин. Зберігати таке ласощі потрібно у прохолодному місці. З цієї кількості продуктів вийде літр варення.

Підготуйте:

  • полуниця свіжа – 1 кг
  • цукор – 600 гр.
  • желатин швидкорозчинний – 4 чайні ложки
  • вода – 70 мл
  • гілочка м’яти – за бажанням

Спосіб приготування по етапах:

Полуницю перебираємо, очищаємо від «хвостиків» і гарненько промиваємо під струменем проточної води.

Ягоди пересипаємо цукром і додаємо до них кілька листочків м’яти.

Доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин на повільному вогні. Не забуваємо помішувати і знімати утворилася пінку!

Варення знімаємо з вогню, видаляємо листя м’яти і даємо йому охолонути протягом півгодини. Потім знову ставимо на вогонь і кип’ятимо на слабкому вогні протягом 10 хвилин.

Третій раз доводимо полуницю до кипіння. Поки вона закипає, в теплій воді розводимо желатин.

Тонкою цівкою вводимо розведений желатин в закипевшее варення, гарненько все перемішуємо і варимо на повільному вогні 10 хвилин. Потім розкладаємо по простерилизованным банкам і остуджуємо. Приємного апетиту!

Відео про те, як приготувати класичний полуничне варення на зиму

Цей рецепт допоможе вам приготувати улюблені ласощі так, щоб ягоди зберегли колір і не розварилися. На 1 кг полуниці візьміть 600-700 гр. цукру. Приємного апетиту!

А який рецепт вам найбільше сподобався? Любите полуничне варення або віддаєте перевагу якесь інше готувати на зиму? Пишіть ваші коментарі, буду дуже рада цьому! Якщо ця стаття вам сподобалася поділіться нею зі своїми друзями в соціальних мережах. До нових зустрічей на блозі!