Сьогодні будемо готувати дуже просте і смачне блюдо рибу в омлеті. У часи, коли я була дитиною, така рибка завжди була присутня в меню дитячого саду. Найчастіше, подавали цю страву в обід. Запіканка була дуже смачна і не дивно, що з’їдався моментально, а хтось навіть просив добавки.
У нашій родині риба в омлеті, так само, готується часто. Це блюдо можна подавати з картопляним пюре або як самостійне блюдо. Рибка виходить соковита і смачна, а процес приготування не займає багато часу. Приготувати таку запіканку можна приготувати на сковороді, в мультиварці, в мікрохвильовій печі або духовці. Саме на останньому варіанті ми і зупинимося.
Риба в омлеті як у дитячому садку
Список необхідних інгредієнтів:
- Філе рибне (без кісток) – 500 гр;
- Яйця курячі – 3 шт;
- Молоко – 100 мл;
- Борошно пшеничне – 1 ст. л;
- Сіль – 1/2 ч. л.
Як приготувати рибу в омлеті як у дитячому садку:
1. Філе промиваємо і викладаємо на паперовий рушник, щоб видалити зайву воду. Потім, нарізаємо невеликими шматочками. Риба, обов’язково, повинна бути без кісток!
2. Викладаємо нарізану рибу в сковороду вливаємо близько 100 мл води. Додаємо сіль, доводимо до кипіння й тушкуємо близько 5 хвилин під кришкою.
3. Форму добре змащуємо маслом і викладаємо рибу.
4. Курячі яйця з’єднайте з молоком і збиваємо до однорідності.
5. Додаємо столову ложку борошна і щіпку солі. Все ретельно перемішуємо, стежимо, щоб не залишилося грудочок.
6. Заливаємо отриманою сумішшю рибу і вирівнюємо поверхню.
7. Ставимо в розігріту до 200º духовку і випікаємо близько 25 хвилин. Приємного апетиту!
За бажанням, можна додати чорний мелений перець і інші приправи
Риба в омлеті з сиром
Список необхідних інгредієнтів:
- Філе морської риби (без кісток) – 500 гр;
- Яйця курячі – 4 шт;
- Молоко – 100 мл;
- Борошно пшеничне – 1 ст. л;
- Сир – 150 гр;
- Сіль, перець – за смаком;
- Свіжий кріп – за бажанням.
Як приготувати рибу в омлеті з сиром:
1. Філе промиваємо і обтираем паперовим рушником. Потім нарізаємо шматочками шириною 1.5-2 див.
2. У невеликій каструлі або глибокій сковороді доводимо до кипіння 100-150 мл води і опускаємо туди шматочки риби. Додаємо близько 0.5 ч. л. солі і тушкуємо рибу 5-7 хвилин на середньому вогні під кришкою.
3. У глибокій мисці збиваємо яйця і молоко. Потім додаємо борошно, сіль і перець за смаком. Все ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси без грудочок.
4. Тепер, в отриману масу викладаємо готову рибу, акуратно перемішуємо і викладаємо в змащену вершковим маслом форму.
5. Ставимо в розігріту до 200º духовку і випікаємо близько 25 хвилин. За 5 хвилин до готовності, дістаємо запіканку з духовки, посипаємо тертим сиром і свіжим кропом. Знову ставимо в духовку і випікаємо залишився. Приємного апетиту!
Для приготування такої запіканки підійде морська риба, в якій мало кісток: минтай, тілапія, хек, пікша та ін.
Риба в омлеті з овочами
Список необхідних інгредієнтів:
- Філе минтая – 500 гр;
- Морква – 1 велика або 2 маленькі;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт;
- Яйця курячі – 4 шт;
- Молоко – 100 мл;
- Кріп свіжий – 50 гр;
- Сіль, перець – за смаком.
Як приготувати рибу в омлеті з овочами:
1. Моркву і цибулю очищаємо. Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю нарізаємо кубиком.
2. У сковороду вливаємо трохи олії і обсмажуємо овочі на середньому вогні близько 7-8 хвилин, періодично помішуючи.
3. Промиваємо рибу і обтираем паперовим рушником. Потім нарізаємо шматочками шириною 2-3 див.
4. У каструлі або глибокій сковороді доводимо до кипіння 150 мл води. Опускаємо шматочки риби в киплячу воду і додаємо близько 0.5 ч. л. солі. Накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні 5-7 хвилин.
5. В окремій ємності збиваємо яйця та молоко. Потім додаємо борошно, солимо і перчимо за смаком. Все ретельно перемішуємо, стежимо, щоб не залишилося грудочок. Після цього, додаємо свіжий кріп.
6. Форму змащуємо вершковим маслом. Викладаємо половину обсмажених овочів і заливаємо 1/3 частина яєчно-молочної суміші. Далі рівномірно розподіляємо рибу. Зверху викладаємо другу частину обсмажених овочів і заливаємо рештою яєчно-молочною сумішшю.
7. Ставимо запіканку в розігріту до 200º духовку і випікаємо 25-30 хвилин до готовності. Приємного апетиту!
Крім моркви і цибулі можна додавати й інші овочі, наприклад, помідори і болгарський перець
Риба в омлеті з помідорами
Список необхідних інгредієнтів:
- Філе горбуші – 500 гр;
- Помідори – 2 -3 шт;
- Яйця курячі – 3 шт;
- Молоко – 100 мл;
- Борошно – 1 ст. л;
- Сир – 200 гр;
- Сіль, перець – за смаком.
Як приготувати рибу в омлеті з помідорами:
1. Горбушу очищаємо і добре промиваємо. Потім, обтираем паперовим рушником і відокремлюємо філе від кісток. Після цього, нарізаємо філе шматочками шириною 2-3 см
2. У глибоку сковороду вливаємо 150 мл води і доводимо до кипіння. Опускаємо рибу у киплячу воду, додаємо 0.5 ч. л. солі і тушкуємо під кришкою близько 5 хвилин.
3. Форму змащуємо вершковим маслом і рівномірно розподіляємо готову рибу. Потім викладаємо нарізані кружечками помідори.
4. Яйця збиваємо з молоком. Після цього додаємо борошно, сіль і перець за смаком, все добре перемішуємо. Стежимо, щоб не залишилося грудочок.
5. Заливаємо отриманою сумішшю рибу та помідори. Зверху посипаємо тертим сиром.
6. Ставимо в розігріту до 200º духовку на 20-25 хвилин. Приємного апетиту!
Горбушу можна замінити іншою рибою, головне, щоб у ній не було кісток
Риба в омлеті з картоплею
Список необхідних інгредієнтів:
- Картопля – 5-6 шт;
- Риба (філе без кісток) – 500 гр;
- Морква – 1 шт;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Яйця – 4 шт;
- Молоко – 100 мл;
- Борошно – 1 ст. л;
- Сир – 150 гр;
- Сіль, перець – за смаком.
Як приготувати рибу в омлеті з картоплею:
1. Картопля очистити, нарізати скибочками шириною близько 3 мм і залити холодною водою.
2. Рибу промити, обсушити паперовим рушником і нарізати шматочками шириною 2-3 див.
3. У глибокій сковороді довести до кипіння 150 мл води, а потім опустити туди рибу. Додати 0.5 ч. л. солі і тушкувати близько 5-7 хвилин.
4. Моркву натираємо на дрібній тертці, а цибулю нарізаємо невеликим кубиком і обминаємо рукою, щоб пустив сік.
5. Форму змащуємо маслом і викладаємо половину картоплі. Солимо і перчимо за смаком, потім, рівномірно розподіляємо моркву і цибулю.
6. Яйця і молоко з’єднуємо з допомогою віночка. Потім додаємо борошно і дрібку солі.
7. Виливаємо 1/3 частина заливки на картоплю, моркву і цибулю.
8. Тепер, рівномірно розподіляємо рибу. А за нею – картопля.
9. Солимо і перчимо за смаком і виливаємо решту заливку.
10. Посипаємо поверхню тертим сиром і поставити в розігріту до 200º духовку на 30-35 хвилин. Приємного апетиту!
За бажанням, крім солі і перцю можна додавати й інші приправи, а так само, свіжу зелень
Риба в омлеті з грибами
Список необхідних інгредієнтів:
- Картопля – 10 шт;
- Рибне філе (без кісток) – 500 гр;
- Шампіньйони – 0.5 кг;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Яйця – 5 шт;
- Молоко – 150 мл;
- Борошно – 1 ст. л;
- Сир – 150 гр;
- Сіль, перець – за смаком.
Як приготувати рибу в омлеті з грибами:
1. Картоплю очищаємо і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Потім робимо пюре і додаємо вершкове масло.
2. Цибулю нарізаємо кубиком і обминаємо руками, щоб пустив сік. Гриби нарізаємо скибочками.
3. Рибу промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Потім нарізаємо шматочками шириною 2-3 див.
4. У глибоку сковороду вливаємо 150 мл води і доводимо до кипіння. Потім опускаємо туди рибу, додаємо 1/2 ч. л. солі і тушкуємо 5-7 хвилин.
5. Форму змащуємо маслом і викладаємо готову рибу.
6. Яйця з’єднайте з молоком за допомогою віночка. Потім додаємо борошно і дрібку солі. Добре перемішуємо до однорідності. За бажанням, можна додати мелений перець або інші приправи.
7. Виливаємо 1/3 частина заливки на рибу. Потім, викладаємо половину картопляного пюре.
8. Тепер, рівномірно розподіляємо гриби і цибулю. Потім виливаємо ще 1/3 частина заливки.
9. Викладаємо другу частину пюре на гриби і виливаємо решту заливку.
10. Посипаємо поверхню тертим сиром і випікаємо при 200º близько 30 хвилин. Приємного апетиту!