Помідори з сиром – вдалий тандем, який приємно дивує смаковими якостями. Його можна подавати і як закуска, і як основне блюдо. Виходить дуже смачно і поживно. Готувати страву досить просто, але є деякі секрети, які дозволяють поліпшити смак цього легкого частування.

У нашій родині соковиті помідори під вершковою скоринкою асоціюються з позитивними емоціями і літнім настроєм. Фаршировані томати можна доповнити подрібненою зеленню або кунжутом, і вони стануть ефективним апперітівом, будуть збуджувати апетит. Пропоную і вам приготувати це легке частування, щоб зробити більш різноманітним свій повсякденний раціон або ж прикрасити святковий стіл. А нижче ви знайдете цікаві рецепти.

Рекомендую також в якості закусочних страв: кабачки з фаршем в духовці, піцу з кабачків. А якщо любите консервацію та бажаєте спробувати нові смачні рецепти, то рекомендую смачний і простий томатний сік і дуже смачні та солодкі мариновані помідори.

Помідори з сиром в духовці за 15 хвилин

Є всього 15 хвилин до приходу гостей або чоловіка з роботи? Пропоную вам приготувати цю смакоту. Я часто балую томатами з сиром своїх домочадців. Іноді я його використовую як гарнір до м’ясних страв.

Інгредієнти:

  • помідори – 3 шт.;
  • пармезан (або інший твердий сир) – 50-70 г;
  • рослинне масло – 2 ч. л.;
  • сіль – за смаком;
  • орегано – 0,5 ч. л.;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • базилік – 0,5 ч. л.

Приготування:

1. Помідори миємо й обсушуємо. Потім овочі ріжемо на дві частини по горизонталі так, щоб вийшли плоскі половинки.

2. Сир натираємо на дрібній тертці.

3. Духовку розігріваємо до 200 градусів.

4. Поки прилад нагрівається готуємо томати: злегка солимо і перчимо, присипаємо сушеним орегано.

5. Зверху укладаємо хорошу порцію сиру, трохи присипаємо базиліком і зверху капаємо потроху рослинного масла.

6. Підготовлені томати укладаємо на деко, попередньо устеленный пергаментом, і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Якщо овочі великі, час випічки можна збільшити на 5-7 хвилин.

Можна відразу подавати на стіл по закінченні готування. Мені здається, що це блюдо в холодному вигляді навіть смачніше, але вирішувати вам. Спробуйте і виберіть, як вам більше подобається.

Помідори з сиром і яйцем в духовці на закуску

У сезон овочів потрібно обов’язково приготувати помідори з сиром і яйцем. Це відмінний варіант закуски для повсякденного або святкового столу. Блюдо смачне, корисне, а ще дуже швидке в приготуванні.

Знадобляться наступні продукти:

  • помідори – 4 шт.;
  • курячі яйця – 3 шт.;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • тертий сир – 2-3 ст. л.;
  • зелена цибуля – за смаком;
  • кріп – за смаком;
  • петрушка – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • прянощі – за смаком.

Кроки приготування:

1. Помідори миємо й даємо обсохнути. Зрізаємо зверху невелику «кришечку». М’якоть з більшої частини витягаємо: підрізаємо ножем, а потім виймаємо чайною ложкою.

2. Зелень миємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо.

3. Встановлюємо у форму для запікання помідори, злегка приминаючи пальцями для стійкості. Солимо овочі за смаком.

4. Вбиваємо в миску курячі яйця, додаємо сіль і прянощі. Туди ж відправляємо зелень і тертий сир. Гарненько вимішуємо з допомогою віночка до однорідності.

5. Помідори наповнюємо сирно-яєчної сумішшю, зверху прикриваємо помидорными «кришечками» і відправляємо майбутнє блюдо в духовку, попередньо розігріту до 160 градусів, на 15 хвилин.

Готову страву виходить красивим і апетитним. Можна подавати на стіл і пробувати.

Це відмінна закуска, яка підійде для святкового столу, а в будні додасть різноманітність вечері або обіду.

Покроковий рецепт помідорів з кабачками і баклажанами під сиром

Якщо вам здається, що помідори з одним сиром вийдуть не дуже ситні, цей рецепт для вас. Це моя улюблена інструкція по готуванні. Завдяки кабачка і баклажана смак виходить дивовижним, а сама страва – більш корисним. За пікантність відповідає часничок.

Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт.;
  • баклажан – 1 шт.;
  • твердий сир – на смак;
  • помідори – 2 шт.;
  • зелень – за смаком;
  • майонез – за смаком;
  • сметана – за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Кроки приготування:

1. Овочі миємо й даємо обсохнути. Баклажан ріжемо кільцями по 1 см завтовшки, відправляємо в ємність з підсоленою водою на 10-15 хвилин, щоб прибрати гіркоту.

2. Кабачки нарізаємо кільцями по 1 см завтовшки. Якщо це молоді овочі, можна шкірку не знімати.

3. Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла.

4. Викладаємо кабачки і баклажани, чергуючи їх, зверху трохи солимо і перчимо.

5. Нарізаємо тонкими кільцями помідори і викладаємо зверху на баклажани і кабачки.

6. Зелень миємо, даємо обсохнути, дрібно нарізаємо.

7. Сир натираємо на дрібній тертці, додаємо до нього трішки сметани і майонезу.

8. В отриману суміш додаємо зелень, попередньо очищений від лушпиння, вимитий і натертий часник, а потім добре перемішуємо до однорідності.

9. Отриманий соус викладаємо зверху на помідори, намагаючись розподіляти рівномірним шаром.

10. Запікаємо в духовці при температурі 200-220 градусів протягом 30 хвилин.

Запечені овочі під часниково-сирною скоринкою можна відразу ж подавати на стіл і нарешті пробувати. Приємного апетиту!

Помідори, запечені з шинкою і сиром

А щоб запечені помідори вийшли більш поживними, до складу можна включити шинку. Страва точно оцінять за смаковими якостями, особливо чоловіки. Готові приготувати?

Тоді нам знадобиться:

  • помідори – 4-6 шт.;
  • сир – 100 г;
  • шинка – 70 г;
  • сіль – за смаком;
  • зелень – за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Цих інгредієнтів достатньо для 4-6 порцій.

А готувати потрібно за таким алгоритмом:

1. Помідори миємо й обсушуємо. Зрізаємо у овочів верхівки (вони будуть грати роль «кришечок»), чайною ложкою акуратно виймаємо м’якоть.

2. Готуємо начинку: нарізаємо або дрібними кубиками або соломкою шинку, аналогічно ріжемо помідорну м’якоть. Відправляємо в миску.

3. Сир натираємо на дрібній тертці і додаємо до підготовлених овочів.

4. Зелень миємо, обсушуємо і подрібнюємо.

5. Додаємо до майбутньої начинці зелень, солимо, перчимо та ретельно перемішуємо до однорідності.

6. Наповнюємо підготовлені помідорні «чашечки» начинкою і за бажанням присипаємо зверху сиром.

7. Помідори викладаємо у форму для запікання або виступаємо на деко, попередньо змащений рослинним маслом.

Цікаве:  Варення із червоної смородини 5 хвилинка на зиму

8. Запікаємо протягом 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Ось і все, апетитне блюдо готове. За бажанням до складу можна включити трохи часнику. Він додасть аромату і додасть легку пікантність.

Помідори з сиром, куркою і грибами в духовці

Любите жульєн? Пропоную приготувати вам запечені помідори з начинкою, схожою на апетитний жульєн. Ви будете в захваті від цієї страви. У мене його люблять абсолютно всі: і домочадці, і гості. Обов’язково готую цю смакоту на святковий стіл в якості закуски.

Не обійтися без таких продуктів:

  • помідори – 4 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • свіжі печериці – 250 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • сир – 100 г;
  • куряче філе – 1 шт.;
  • майонез – 50 г;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • рафінована рослинна олія – для смаження.

Готувати будемо наступним чином:

1. Відварюємо куряче філе в підсоленій воді до готовності. По мірі варіння знімаємо пінку. Охолодити м’ясо.

2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, миємо, обсушуємо й нарізаємо середніми шматочками.

3. Відправляємо цибулю в сковороду з попередньо розігрітим рослинним маслом. Смажимо до напівпрозорості.

4. Моєму гриби, обсушуємо, знімаємо шкірку (за бажанням) і нарізаємо середніми кубиками.

5. Викладаємо гриби до цибулі і продовжуємо смажити до випаровування вологи. Потрібно домогтися, щоб гриби злегка підсмажилися.

6. Куряче філе ріжемо дрібними шматочками і викладаємо в миску.

7. Туди ж відправляємо підсмажені гриби з цибулею.

8. Часник звільняємо від лушпиння, миємо, обсушуємо і пропускаємо через прес в миску з майбутньою начинкою.

9. Натираємо сир (приблизно 30 г) на дрібній тертці і додаємо до майбутньої начинці.

10. Солимо, перчимо начинку, додаємо до неї майонез і перемішуємо до однорідності.

11. Моєму помідори, обсушуємо і зрізаємо «шапочку» у місці, де знаходиться ущільнення від плодоніжки. За допомогою чайної ложки видаляємо з овочів м’якоть.

12. Підготовлені томати наповнюємо начинкою. Натираємо на дрібній тертці сир і присипаємо їм начинені помідори.

13. Викладаємо овочі в форму для запікання, попередньо змащену олією.

14. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо страва запікатися на 20 хвилин.

Запечене ситну страву з начинкою готово. Подавати потрібно в гарячому вигляді. Обожнюю фаршировані помідори. Зробила за цим рецептом — відмінне блюдо дуже ситне і смачне, соковите і ніжне!

Помідори з сиром по-турецьки

Турецька кухня приємно дивує поживними та смачними стравами. Пропоную приготувати цікаве страву. Воно буде дуже апетитним, в турецькому стилі, а ще – яскравим зовні.

Інгредієнти:

  • помідори – 2 шт.
  • сир – 100 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • базилік – за смаком;
  • орегано – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • рослинне масло – для смаження.

Приготування:

1. Помідори миємо, обсушуємо й нарізаємо нетовстими кільцями.

2. Часник звільняємо від лушпиння, миємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками.

3. Наливаємо в сковороду олію і розігріваємо. Потім викладаємо помідори.

4. Обсмажуємо томати з обох сторін, попередньо посипавши часником. Він дає дивовижний аромат.

5. Під час смаження поперчити, трохи посолити за смаком, додамо сушений базилік і орегано.

6. Сир натираємо на крупній тертці. Зверху на кожен помідор викладаємо по сирної порції. Потім накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і готуємо ще 3-5 хвилин (до розплавлення сиру).

7. Ось і все, страва готова. Акуратно перекладаємо на тарілку і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Раджу спробувати приготувати страву на сніданок. Можна замінити свіжий часник сушеним, щоб уникнути неприємного запаху. Дуже смачно з тостами або шматочком чорного хліба.

Запечені помідори з сиром і часником

По цьому рецепту виходить чудове блюдо: смачне, ароматне і елементарне. Це італійський варіант закуски.

Інгредієнти:

  • помідори – 700 г;
  • пшеничний хліб – 40 г;
  • сир – 40 г;
  • оливкова олія – 4 ст. л.;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • італійські трави – 1 ч. л.;
  • зелень – за смаком;
  • сіль – 0,5 ч. л.

Приготуванням:

1. Помідори миємо, обсушуємо, ріжемо по горизонталі навпіл. Видаляємо м’якоть з допомогою ножа або чайної ложки. Підготовлені кошики перевертаємо на бавовняну тканину або паперовий рушник, щоб стекли залишки соку.

2. Готуємо маринад для овочів. Часник звільняємо від лушпиння, миємо, обсушуємо і пропускаємо через прес. Додаємо сіль і італійські трави, оливкове масло і перемішуємо до однорідності.

3. Викладаємо помідори в миску, заливаємо заправкою і перемішуємо. Залишаємо овочі маринуватися.

4. В цей час приготуємо начинку : 30-40 г сиру натираємо на дрібній тертці і змішуємо з аналогічною кількістю пшеничного хліба. Останній потрібно подрібнити за допомогою блендера до стану великої крихти. Обидва інгредієнти змішуємо до однорідності.

5. Помідори викладаємо на деко, попередньо застелений фольгою. Залишилася заправку без рідини розкладаємо по помідорам.

6. Сирну крихту вкладаємо всередину кожного томату. Зверху злегка скроплюємо маринадом томати.

7. Відправляємо деко в попередньо розігріту до 220 градусів духовку. Час випічки – 10 хвилин.

Готову страву присипаємо вимитої, подрібненою зеленню і даємо охолонути. Подається в холодному вигляді.

Точно дотримуйтесь рекомендацій, щоб не перетримати томати в духовці. Вони повинні залишитися міцними – так набагато смачніше.

Фаршировані помідори з сиром і часником в духовці

Швидкий соковиті помідори готуються за цим рецептом. Це і повноцінне блюдо, і апетитна закуска.

Інгредієнти:

  • фарш (будь-який) – 500 гр.;
  • помідори (невеликі) – 8-10 шт.;
  • мариновані гриби – 100 гр.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир (будь-який) – 80 гр.;
  • кінза (або інша зелень) – 1 пучок;
  • часник – 3 зуб.;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • чорний перець – за смаком.

Приготування:

1. Відправляємо сковороду з рослинним маслом на вогонь.

2. Поки вона розігрівається очищаємо від лушпиння, миємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо цибулю. Викладаємо в сковороду і смажимо до напівпрозорості.

3. Гриби дрібно нарізаємо і викладаємо до цибулі. Смажимо 1-2 хвилини.

4. Туди ж додаємо фарш і продовжуємо смажити до готовності фаршу. Наприкінці смаження солимо і перчимо за смаком. Останній крок – додаємо звільнений від лушпиння, вимитий і пропущений через прес часник.

5. В цей час миємо, обсушуємо помідори. Зрізаємо «кришечку», виймаємо м’якоть з допомогою чайної ложки.

6. Помідорну м’якоть дрібно нарізаємо. Відправляємо до м’яса, продовжуємо смажити протягом 1-2 хвилин.

7. Миємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо зелень. Висипаємо її до фаршу і вимикаємо вогонь.

8. Натираємо на дрібній тертці сир.

9. Наповнюємо помідори м’ясною начинкою, зверху викладаємо тертий сир і закриваємо помідорної «кришечкою». Залишився томатний сік виливаємо у форму, зверху на томати, а потім збризкуємо рослинним маслом.

10. Викладаємо помідори у форму для запікання і відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів на 15-20 хвилин.

Готову страву можна відразу ж подавати на стіл.

Вам сподобалися рецепти? По кожному з них можна приготувати дійсно смачне блюдо. Відправляйте ці рецепти вашим друзям, щоб і вони могли побалувати себе смачними запеченими томатами з сиром.