Минтай ми раніше якось не вважали за рибу. У шкільних їдальнях, по-моєму, і такої назви риби просто не знали. Правда у всьому світі його їдять давно і успішно. Особливо люблять його в Японії і вважають делікатесом і однією з самих екологічно чистих морських риб.

Так і у нас зараз його можна зустріти скрізь. З ним готують чудові смачні салати. Він також смачний у запеченому вигляді. Запікають його зазвичай в духовці.

Ще одна перевага минтая, це ідеальна риба для дієтичного харчування. Загалом, з якого боку не подивися, гарний він у будь-якому вигляді. Та й користь від нього для здоров’я, враховуючи величезне наявність різноманітних вітамінів, велика.

А ще згадайте крабові палички, які роблять з минтая, а ми робимо з них всілякі салати. А також печінка минтая, ікру минтая. І ось тоді можна оцінити всі достоїнства і корисність цієї риби.

Давайте приступати до роботи.

Минтай в томатно-сметанному соусі з цибулею та морквою на сковороді

Інгредієнти:

  • Філе минтая — 450-500 р.
  • Приправа для риби
  • Сіль, перець
Для соусу:
  • Цибуля — 1 середня головка
  • Морква — 1 середня
  • Приправа для овочів — 0,5 ч. л.
  • Томатний сік — 1 стакан або 2 ст. л. томатної пасти, розведеної в склянці води
  • Сметана — 1 ст. л.
  • Вода — 0,5 склянки
  • Сіль, перець за смаком
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Рослинна олія для смаження
Цікаве:  Як приготувати картоплю на мангалі (рецепти)

Приготування:

1. Філе минтая нарізаємо на порційні шматочки.

2. Цибулю нарізаємо чверть кільцями.

3. Моркву натираємо на крупній тертці. У нас вона була вже натерта і заморожена.

Читайте також: Запечена в духовці форель — рецепти приготування смачної червоної риби

4. Шматочки риби солимо, перчимо та посипаємо приправою для риби, ретельно перемішуємо і залишаємо, поки готуємо соус.

5. У склянці води розводимо 2 ст. л. томатної пасти, перемішуємо.

6. В половині склянки води розводимо 1 ст. л. сметани і розмішуємо.

7. Нагріваємо сковороду, додаємо рослинне масло. Відправляємо в сковороду цибулю і обсмажуємо 1-2 хвилини.

8. Слідом викладаємо в сковороду моркву. Перемішуємо і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

9. Виливаємо в сковороду, розведену томатну пасту, попередньо розмішуємо до однорідності. Все перемішуємо.

10. Додаємо в соус розведену сметану, також, не забуваючи її розмішати. Посипаємо овочевою приправою, додаємо цукор, перемішуємо, пробуємо, солимо, перчимо за смаком.

Обов’язково спробуйте. Тому що зазвичай в приправах вже є сіль і перець.

11. Соус перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини.

12. Підготовлені шматочки риби обвалюємо в борошні.

13. Викладаємо рибу в соус. Закриваємо кришкою. Тушкуємо 10 хвилин.

14. Перевертаємо рибу, знову закриваємо кришкою і тушкуємо ще хвилин 10-12, на слабкому вогні.

Готову рибу викладаємо в порційні тарілки і подаємо з будь-яким гарніром або овочами.

Приємного апетиту!

Відео — Тушкований минтай з цибулею та морквою

Інгредієнти:
  • Філе минтая — 500 р.
  • Цибуля ріпчаста — 200 р.
  • Морква — 250 р.
  • Сметана — 3 ст. л.
  • Рослинна олія — 30 мл
  • Лавровий лист
  • Гвоздика — 2 шт.
  • Запашний перець — 2 горошини
  • Суміш перців горошком за смаком
  • Сіль за смаком

Приємного апетиту!