Відеорецепт про те, як приготувати густий малиновий джем без кісточок на зиму

Це простий рецепт, виходить неймовірно смачним, а чарівний аромат ягід доставить величезне задоволення. Ви зможете насолоджуватися смаком літа майже весь рік! Приготування не потребує особливих зусиль.

Користь і шкода малинового варення для здоров’я

Малина — улюблена ягода, і це не дивно. Вона має тонкий смак, особливий аромат, наділена масою корисних властивостей. Найчастіше з неї готують варення на зиму. Солодкий делікатес володіє особливими імунними властивостями. Давайте розглянемо всю цінність заготівлі ягід і можливі побічні ефекти від її вживання.

 

  • Варення містить вітамін С, а це природний антиоксидант і імуностимулятор.
  • Ягода має протизапальну і бактерицидну дію. Рекомендується людям зі зниженим імунітетом, бронхітом, пневмонією та іншими подібними захворюваннями.
  • Містить багато антиоксидантних речовин, необхідних для зв’язування солей важких металів і видалення внутрішніх органів.
  • У складі малини є багато пектинів, харчових волокон, дубильних речовин. Вони покращують роботу органів травлення, нирок, печінки, жовчного міхура.
  • Цілителі, які багато років використовують малинове варення при лихоманці, простудних захворюваннях, інфекціях дихальних шляхів. Воно збільшує потовиділення, має потогінний і жарознижувальну дію, знижує температуру тіла. Ефект досягається за рахунок присутності саліцилової кислоти у складі заготовки. Саліцилати, що містяться в малині, діють аналогічно популярним протизапальних препаратів.
  • Зміцнює і очищає кровоносні судини, розщеплює холестеринові бляшки. Це запобігає таке серйозне захворювання, як атеросклероз.
Цікаве:  Смачне і ніжне тісто для мантів: як зробити тісто на манти щоб не рвалося при варінні і не прилипало

 

Крім користі малинового варення, воно може нашкодити людям.

 

  • Ягода відносяться до алергенним продуктів, тому при вживанні треба бути дуже обережним.
  • Зловживання варенням може викликати проблеми зі здоров’ям у вигляді каменів у нирках, сечовипусканні і жовчному міхурі. Малина посилює подагру, виразки та ерозії слизової оболонки шлунково-кишкового тракту.
  • При вживанні слід проявляти обережність. Є делікатес краще вранці або у вечірній час разом з чаєм. Всі корисні властивості малини посилюються при використанні гарячого пиття в невеликих кількостях перед сном. В такому випадку проблем зі здоров’ям не виникне.
  • Можна з упевненістю сказати, що ягода приносить більше користі, ніж шкоди для організму. При вживанні варення враховуйте протипоказання. Ласощі належить до висококалорійних продуктів, містить 273 ккал. на 100 грам. З’їдайте не більше 1-2 столових ложок варення, цієї кількості буде достатньо. З обережністю використовуйте делікатес при діабеті.

 

Обов’язково приготуйте домашнє варення з малини. Ласощі зберігає всі запахи і аромати літа. Готуються прості рецепти за короткий час. Це смачне доповнення до багатьох страв. Взимку такий делікатес особливо цінний, оскільки відсутні свіжі ягоди. Також зверніть увагу на можливість економії, домашні заготовки набагато дешевше, ніж готові джеми і варення куплені в магазині. Приємного апетиту і смачною консервації!