Малинове варення з лимоном

Це одне з моїх улюблених фруктових ласощів. Готую заготовку з додаванням соку лимона. Такий десерт виходить дуже красивим, з інтенсивним запахом і характерною структурою. Мені подобається додавати варення з малини в млинці, також смачно на бутерброді. Іноді їм їм його без хліба, прямо з банки. Ця ягода солодка, містить багато пектину, іноді я додаю не 1 кг. цукру на 1 кг ягід, а менше, наприклад, буває досить 800 грам.

Інгредієнти на фото:

Етапи приготування:

1. Готую малину: злегка промиваю під проточною водою, обсушиваю на паперовому рушнику від зайвої вологи, переклала в каструлю. Готую цукровий сироп: його пересипаю в ківш, додаю звичайну холодну воду. Відправляю сироп на плиту, щоб повністю розчинився цукор. З моменту закипання проварюю сироп протягом 3 хвилин. Гарячим сиропом заливаю плоди. Залишаю малину в такому вигляді на 12 годин.

2. За 12 годин малина пустить сік, її перекладаю на дрібне сито, щоб відокремити отриманий сироп. Ягоди знову перекладаю в каструлю, сироп відправляю на плиту. З моменту закипання проварюю 10 хвилин.

Цікаве:  Зефір на агарі — 4 рецепту приготування в домашніх умовах

3. Гарячим сиропом знову заливаю плоди, все злегка перемішую. Залишаю вміст каструлі в такому вигляді при кімнатній температурі на 6 годин. Знову зливаю з малини весь сироп.

4. Знову перекладаю ягоди в каструлю. У сироп додаю лимонний сік, перемішую, і відправляю на плиту. З моменту закипання варю 15 хвилин.

5. Гарячим сиропом знову заливаю ягоди, злегка перемішую, залишаю в такому вигляді при кімнатній температурі знову на 6 годин. Далі переношу каструлю на плиту, варю на середньому вогні, періодично помішую. Варення доводжу до кипіння, розкладаю в підготовлені банки, закриваю кришками.

6. Банки перевертаю кришками вниз, закутую їх у рушник і ковдру, залишаю в такому вигляді до повного охолодження.

Малинове варення готове, воно ароматне, смачне і дуже корисне. За цим рецептом воно виходить красивим, всі ягоди цілі, готується легко і просто. Пробуйте!