Рецепт варення з малини з желатином і додаванням води на зиму

Це незамінний засіб в боротьбі з простудними захворюваннями. Воно виходить настільки густим і смачним, що просто не відірватися від ласощів. Ідеально підходить в якості доповнення до різних страв. У моїй родині всі люблять малинове варення намазувати на хліб або завертати в млинці. Виходить незрівнянно, раджу спробувати!

Інгредієнти:

  • 1 кг малини;
  • 300 грам цукру;
  • 3 столових ложки води;
  • 1 упаковка желатину (50 грам).

Етапи приготування:

1. Перекладаю малину в каструлю з товстим дном, вливаю трохи води, варю до закипання. Як тільки маса закипить, додаю цукор, перемішую. Знову варю до того моменту, поки не розчиниться цукор.

Цікаве:  Машхурда по-узбецьки — рецепт узбецького супу з махаємо в домашніх умовах

Щоб отримати варення з цілими ягодами, беріть великі ягоди без пошкоджень, вони повинні бути великими і сухими.

2. Розчиняю желатин у воді згідно з інструкцією, додаю його в кінці процесу варіння до плодів. Знову ретельно перемішую, щоб желатин розчинився. Знімаю ласощі з вогню.

3. Потім після кип’ятіння, як тільки зникне пінка, розкладаю варення в чисті стерилізовані банки. Закриваю прокип’яченими кришками, перевертаю догори дном, залишаю в такому стані до охолодження. Після переношу в комору для зберігання на зиму.

Частування виходить смачним, красивим і особливим. Спробуйте зняти з десерту пробу, це справжня насолода для гурманів! Обов’язково зробіть таку просту заготівлю на зиму.