Густе варення 5 хвилинка

Ідеальна, смачна та ароматна заготівля для зими зі смаком дитинства і морозного ранку. Це класичний рецепт приготування, та назву його невипадково. На весь процес йде п’ять хвилин. Ягоду небажано довго варити, щоб не втратити цінні вітаміни. Тільки в такому випадку виходить смачне ласощі з приємним кольором, неповторним смаком і спокусливим ароматом.

Інгредієнти:

  • 1 кг малини;
  • 1 кг. цукру.

Етапи приготування:

1. Ягоду і цукор змішую разом відповідної місткості з товстим дном, залишаю на 12 годин. За цей час малина повинна добре просочитися цукром і дати сік.

Цікаве:  Часникові стрілки на зиму — рецепти заготовок через м'ясорубку

2. Ставлю каструлю на вогонь, постійно помішую доводжу до кипіння. Після закипання, зменшую вогонь на повільний, варю 5 хвилин. Пінку знімаю перед самою готовністю, вимикаю вогонь. У гарячому вигляді варення розкладаю по чистим стерилізованим банкам.

Ласощі виходить густим, красивим і ароматним. Секрет його густини полягає в тому, що я даю настоятися ягоді з цукром протягом 10-12 годин.